Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
put dug 104 dana

Riječanina korona 'zarobila' u Norveškoj: Odlučio je kupiti bicikl i voziti se do Hrvatske

Damir Međurečan
Foto: Facebook
1/3
22.11.2020.
u 14:49

Vani sam spavao cijelo vrijeme zapravo na otvorenom, nisam spavao u hotelima i slično. Ali koliko god je ta priroda surova, opet je zapravo baš zbog toga i prekrasna, rekao je

Informatičar iz Rijeke Damir Međurečan u ožujku je zbog koronavirusa ostao blokiran na sjeveru Norveške. Nije mogao naći prijevoz pa je odlučio biciklirati i tako je započeo njegov put dug 104 dana. 

U Norvešku je došao 11. ožujka, a plan je bio ostati desetak dana. Avantura se produljila na tri i pol mjeseca.

"Pješačim po arktičkom krugu, prolazim sva ta mjesta svaki dan, međutim, avioni i dalje ne lete. Prolaze dani, prolaze tjedni, tako da kad je došao već kraj četvrtog mjeseca, vidim da ovom nema kraja i tad se odlučujem, kupit ću bicikl i krenut ću biciklom sa sjevera Norveške, natrag prema Europi, prema Hrvatskoj", rekao je za RTL

Bicikl je kupio nakon 600 kilometra koje je propješačio, a sve što je sa sobom imao stalo je u torbu. Na svom je putu prošao kroz teške vremenske uvjete. 

Part 3 - From 01.05.2020. to 31.05.2020.

Objavljuje Damir MedjurecanSubota, 18. srpnja 2020.

"To je ipak arktički krug, u Europi je proljeće, ali tamo je zima, - 10, - 15. Još kad zapuše vjetar temperatura se niže spušta, a ja sam otišao samo s vrećom za spavanje i foto opremom jer sam mislio da idem samo na kratko. Vani sam spavao cijelo vrijeme zapravo na otvorenom, nisam spavao u hotelima i slično. Ali koliko god je ta priroda surova, opet je zapravo baš zbog toga i prekrasna", rekao je.

Prepun dojmova izdvojio je gostoprimstvo u Međuzemlju hobita. "Ima jedna prekrasna plaža, potpuno pusta, mora se proći planinu u Norveškoj, da bi se došlo do nje i tamo postoji napravljena jedna hobit kućica, koja je upravo tako, za putnike namjernike".

Nakon gotovo tisuću i pol kilometara, koliko je od sjevera trebalo do jugozapada Norveške, trajektom je stigao do Danske. A onda još oko 300 kilometara na dva kotača, pa vlakom u svoj berlinski stan...

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar acivij
acivij
14:52 24.11.2020.

Totalno konfuzan i nedovršen članak!................................................................................................................................................................... Put trajao 104 dana! Od trenutka dolaska u Norvešku, pa do trenutka kupnje bicikla je prošlo šesdesetak dana? Za ca. 1800 km mu je biciklom trebalo 45 dana?? Usprkos lošim uvjetima pothvat nije nešto posebno.. Podsjetimo se da je ekipa iz Zagreba (najmlađi 46, a najstariji od njih 61 godinu) za 12 dana iz Zagreba stigla u Kaliningrad (ca. 1500 km) na utakmicu Hrvatske. ....................................................................................................................................................................................................................................................................................... Naslov kaže da je odlučio biciklom ići Hrvatsku, a u članku stoji da je vlakom iz Danske došao u svoj stan u Berlinu, a prije toga je putovao trajektom u Dansku!!!!!!!! ...................................................................................................................................................................................................................................................................................... Po ovome što se iz članka uspijeva "pohvatati", biciklirao je u Norveškoj i 300 km u Danskoj. Što, naravno, nije ni malo, ni jednostavno, ali je daleko od onoga što naslov sugerira!

OB
obican
15:23 22.11.2020.

Svaka cast, ja se uplasio da se vratio u rvacku

DU
Deleted user
17:48 22.11.2020.

A avioni lete.... pozdrav iz Narvik....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije