Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DJELOMIČNO SAM ZADOVOLJAN'

Pao niz stepenice u Labinu, Grad mu mora isplatiti 800.000 kuna naknade

Labin
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
23.02.2021.
u 23:06

Ostao sam bez velike plaće, otpremnine od oko 300 tisuća funti, ali i strane mirovine. Sve zajedno izgubio sam oko milijun funti, govori

Riječaninu Milanu Samardžiću koji se još 2007. godine teško ozlijedio kada je pao niz kamene stepenice u Labinu, Županijski sud u Splitu je u utorak dosudio u korist, zbog čega će mu, zbog nakupljenih zateznih kamata, Grad morati isplatiti oko 800.000 kuna.

Nesreća se dogodila zato što je u starom dijelu Labina, na nizbrdici koja vodi prema glavnom trgu, Grad označio parkirna mjesta za svoje djelatnike uz kameni zid na kojem je prije bio postavljen rukohvat, prenosi Glas Istre. Zbog toga je oduzeta mogućnost pješacima da se uhvate za rukohvat, što 3. prosinca 2007. godine nije mogao ni Samardžić, kada je pao niz skliske stepenice te mu je iskočilo koljeno.

Kako zbog teškog ozljeđivanja Samardžić nije mogao raditi više u stranoj kompaniji u kojoj je bio stalno zaposlen, sud mu je, osim naknade od 66.750 kuna, dosudio i naknadu od 271.245,90 kuna. Kako u tu naknadu ulaze i zatezne kamate te sudski troškovi, sud mu je ukupno odredio naknadu od preko 800.000 kuna.

- Nakon nezgode u Labinu postao sam invalid rada s oko 80 posto utvrđenog invaliditeta. U to vrijeme radio sam kao voditelj stroja na brodu u Engleskoj, na jednoj stranoj kompaniji, i imao jako veliku plaću. Ostao sam bez te plaće, otpremnine od oko 300 tisuća funti, ali i strane mirovine. Sve zajedno izgubio sam oko milijun funti, kazao je Samardžić te nadodao kako je ipak samo djelomično zadovoljan.

Kako govori, od Grada Labina je  još tada tražio 200 tisuća kuna odštete, što bi pokrilo osiguranje, no oni uopće nisu htjeli čuti za to, a sada će Riječaninu morati isplatiti četverostruko više.

 

Filip Zavadlav proglašen krivim, osuđen na 40 godina!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
08:21 24.02.2021.

Stube. Stupanj. Ne stepen. Ne stepenica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije