Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drogiranje kod Korza

Riječani očajni zbog narkomana: Drogiraju se, dilaju, tuku, prijete...

narkomani
Foto: Provjereno
1/3
05.12.2019.
u 11:51

U novoj emisiji Provjerenog na Novoj TV skupina građana progovorila je o problemu koji ih duže vrijeme muči

Građane Rijeke sve više uznemiravaju narkomani koji se drogiraju u samom središtu grada, u blizini riječkog Korza i pješačke zone, a prizori snimljeni u jednoj uličicu zastrašujući su.

U novoj emisiji Provjerenog na Novoj TV skupina građana progovorila je o problemu koji ih duže vrijeme muči. Pred njihovim stanovima narkomani se drogiraju, dilaju, tuku, prijete si hladnim oružjem, uriniraju, obavljaju veliku nuždu...

– Jednom sam pozvao policiju i vidio kako oni postupaju. Kad sam to vidio, shvatio sam da ja tu ne mogu ništa. Oni dođu, legitimiraju ih, ali ništa više ne naprave... Narkomani su nastavili sjediti i dalje ondje – ispričao je jedan stanar.

U policiji su upoznati s problemom.

– Posljednje dvije godine evidentirana su 43 prekršaja, što pijančevanja, što vrijeđanja moralnih osjećaja drugih građana. Bila je jedna dojava da se drogiraju tamo, ali našim dolaskom tamo nismo nikoga pronašli – rekao je Marijan Čančarević, načelnik 1. PP Rijeka.

Stanari smatraju da je problem u udruzi koja tamo radi već 20 godina, a gdje se ovisnici okupljaju.

U udruzi tvrde da oni ne potiču drogiranje, već sprječavaju širenje bolesti. Dio njihova posla jest i sprječavanje širenja prenosivih bolesti poput hepatitisa i AIDS-a, stoga dio usluga prema korisnicima jest i podjela pribora koju ovisnici koriste za drogiranje, nerijetko baš ispred same udruge.

Ključne riječi

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
12:06 05.12.2019.

znači još jedna udruga koja kupi lovu a jedini posao joj je da potiče drogiranje dijeleći šprice?

ŽE
Žegarni
14:20 05.12.2019.

Ma nema toga u socijalistickoj Rijeci.

Avatar Radagast
Radagast
13:35 05.12.2019.

Tako postoje udruge koje bi rado u školama dijelile prezervative i učile školarce kako ih koristiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije