Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Otvorenom
Povratak na članak

Ribić se sukobio s poduzetnikom: Prema kome da budemo solidarni, prema kapitalistima?

Jedan dio poduzetnika radi pošteno, drugi hoda po rubu kriminala, rekao je Ribić što se nije svidjelo Hrvoju Bujasu iz Inicijative Glas poduzetnika

Komentari 42

CA
Catalonia
00:29 02.04.2020.

Ribic je najveći uhljeb na svijetu. Rihetko bahata i arogantna osoba. Vjrvtno u zivotu nije digao nista teze od zlice i vilice.

VL
ST
stefj
00:27 02.04.2020.

Evo, sada vidite kakav je Ribić, što veća kriza to se bolje vidi... On i njegovi su jedan od glavnih razloga zašto smo na samom dnu EU-a, već godinama s politikom dogovaraju smjer gospodarstva... Da je i jedan jedini podatak koji on prezentira točan, onda danas ne bismo imali 4000 novih nezaposlenih, već najmanje 204.000, a bili bismo raj za investitore. Kao što vidimo investitori nas izbjegavaju poput otoka gubavaca, baš radi Ribića i njegovih... Ako vlada ovaj puta ne iskoristi ovo stanje za uvođenje reda u državne i javne službe, nakon krize nam slijedi neviđen egzodus, a pad standarda će biti nenadoknadiv. Stalno se trenira neka strogoća na realnom sektoru, a birokrati se ponašaju kao carevi... No to je tako - puno propisa, regulativa, procedura, to znači veliku i "važnu" državnu i javnu službu, što odmah znači visoki nivo korupcije, nepotizma, klijentelizma, negativne selekcije, to znači i visoke poreze, parafiskalne i ostale namete...

VL
DI
diazrm
00:37 02.04.2020.

Što se tiče gospodarstva, mi smo još u socijalizmu i živimo od turizma. Zato danas jesmo gdje jesmo jer nismo razvijali ni jedan drugi sektor. Imamo preveliku i preskupu državu, koju plaćamo preko ogromnih poreza. Država je previše umiješana u gospodarstvo, loše javne nabave na kojima se gube ogromni novci. I loši sindikati s lošim liderima.

VL
UD
UdrugaBlokirani
00:08 02.04.2020.

Tog lika bi malo trebalo podsjetiti na čijoj grbači živi.

VL
DU
Deleted user
01:10 02.04.2020.

Morate shvatit ovu beskorisnu komunjarsku pijavicu zvanu Ribicic. Lik nema pojma o bilo cemu korisnom. Fino se uvalio u toplu sindikalnu fotelju i tamo broji dane do penzije. Tko ne bi pozelio takav posao ?

VL
CA
Catalonia
00:27 02.04.2020.

Ribic je najveći uhljeb na svijetu. Rijetko bahata i arogantna osoba. Nije u zivotu vjrvtno digao nista teze od zlice i vilice.

VL
ST
stefj
01:06 02.04.2020.

Ribić i njegovi sindikati su možda i najveći generatori lošeg stanja našeg gospodarstva. Uvijek se hvali koliko je napravio za radnike, kako im je osigurao super ugovore i sl... A istina je da je napravio jako puno za uhljebe, da je jedan od najzaslužnijih u stvaranju ovog uhljebistana... Potpuno je iz ZOR-a i svih ugovora o radu izbacio rad, rezultate, zasluge, struku, sve je sveo na formu, prava i birokraciju. Onaj tko dolazi na posao i gljivari 10 godina, može imati istu ili veću plaću od nekoga tko se trudi, radi, žrrvuje. Zadnje ucjene za koje su koristili učenike opravdavale su se nedostatkom učitelja matematike i fizike, zato su učitelji likovnog i hrvatskog dobili više plaće. A da ne pričamo o tome da sada učitelji moraju nešto učiti, i to on-line. Zamislite... Postigao je da u Hrvatskoj vrijede izokrenuta pravila, sve se više vrednuje od rada i struke, isto tako primanja u javnom sektoru su viša on onih u realnom. Zato imamo egzodus mladih i struke, uspio je postići onu znanu parolu - ili si uhljeb ili te nema...

VL
DI
diazrm
00:49 02.04.2020.

Ovo možda zadnji tren da se osvjestimo i vidimo da nam je gospodarstvo još u socijalizmu i da krenemo putem svih razvijenih država. Da se preskupu državu smanji i svoju potrošnju, poreze, namete i svoj udio u gospodarstvu. Pa neće mladi nam bježati van, strahovati da nam ne bi nešto pokvarilo turističku sezonu.

VL
JB
Jednonogi.Brabonjak
00:46 02.04.2020.

Ribić prodaje maglu. Isti je kao i "ti neki" poduzetnici samo što on hoda po sredini, nema krize za njega.

VL
IK
Ikinobrdo
03:22 02.04.2020.

Poručio bi samo gos Ribiću pošto čovjek voli sukopcjene aute i vrlo je sposoban da ode u privatni biznis i da otvori i on nešto pa da bude kapitalista I da voza Porsche,Mercedes Niste ludi raditi za državu i prodavatiti muda pod bubrege Ribiću u podizetnike Radi takvih su se najviše ljudi iselilo iz Hrvatske I zanimljivo otišli u kapitalističke zemlje I Velika većina se neće i nemože vratiti Isto tako sam mišljenja da su vladine mjere ok

VL
DU
Deleted user
05:25 02.04.2020.

Biti ću kratak i pristojan, što Ribič nikako ne zaslužuje: osjećao bi beskrajan stid da me takva moralna nula predstavlja. Obzirom s kakvim prezirom i posvemašnjom nekulturom nastupa godinama prema svima, očekujem da ovaj komentar neće biti obrisan.

VL
Avatar Ćičruk Inim Ami Nimda
Ćičruk Inim Ami Nimda
02:08 02.04.2020.

Uvesti diktaturu, zabraniti sindikate. Sve u javnom sektoru dekretom otpustiti i onda zaposljavati nazad samo ono sto je nuzno.

VL
Avatar Foton
Foton
05:30 02.04.2020.

Corona ce proci ali ove Ribiceve marksisticke fantazije traju ve 150 godina. Pa ako radnicima nije dobro kod poduzetnika, neka rade kod sebe. Poslije corone dolazi ozbiljna ekonomska kriza, zadnja stvar koju Hrvatska treba su razni Ribici.

VL
AF
afer
06:32 02.04.2020.

Ako je već profesionalni sindikalista provjeren još u Jugoslaviji zašto onda ne dijeli sudbinu radnika za koje se bori i sa njihovom plačom?? Ti sindikalisti su se dobro uhljebili sa velikim prihodima a sutra i sa mirovinama.

VL
JO
jorgen
11:40 02.04.2020.

"S radnicima trebamo biti solidarni, ali nema razloga da ni prema jednom poduzetniku budemo solidarni." - o ma nemoj, Ribiću? Poduzetnici su ti koji TEBI OSIGURAVAJU PLAĆU, neradnički uhljebu!

VL
MA
mare13
13:28 02.04.2020.

Kada vidim ovoga Ribića (nemora ni progovorit), a "sva sreća" ima u HR puno Ribića i sa strane poslodavaca (uz dužno postovanje iznimkama, jer sam i sam imao d.o.o. pa jako dobro znam kako to funkcionira u HR)! Hvala dragom Bogu ja sam se spasio prije 4 godine kada sam odselio, a bojim se da će aktualna situacija u HR za mnoge poštene i vrijdne male i srednje poduzetnike znaciti ključ u bravu, a i dalje oni koji imaju "leđa" u politici, njima se opet ništa specijalno neće dogoditi! I tako to nazalost u krug funkcionira u HR

VL
IM
Immanuell
18:32 05.04.2020.

Ribić najednom stoji iza radnika i radničke kkase...... Čudno, treba vidjeti što se to iza brda valja.

VL
IM
Immanuell
18:30 05.04.2020.

E, da je nama neka inačica Tita ne bi sr poslodavci razbacivali izjavama i postavljali uvjete Vladi. Oni kažu, otpustit ćemo par tisuća ljudi, dtžava kaže davat ćemo vam za svakoga od njih minimalac, oni uzmu minimalac i svejedno otpuste dio ljudi. Ne bi pisnuli više nijedan ili ne bi radili, tražili bi si mjesta pod suncem (ako imaju volje) po Srbiji i BiH. Sad je izvanredna situacija, međutim kroz nekoliko mjeseci će i to proći, neće više dobivati za plaće svojih radnika. Vidjet ćete da će svi odreda pokušati zadržati minimalac kao redovitu pkaću i kad im ponovo krene.

VL
ZO
Zooltan
05:43 02.04.2020.

Ako su spasili Agrodorića onda trebaju razmjerno spasiti i male obrtnike i poduzetnike. Samo ovdje grupa borg se neće imati debelo namiriti

VL
IH
iron.hide.54966
04:29 02.04.2020.

Treba te sindikate malo potkresati... posebno Ribića...taj ne bi bio solidaran ni sa samim sobom...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.