Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATICA HRVATSKIH SINDIKATA

Ribić: Na jesen nas očekuje borba za plaće pa i štrajkovi

13.01.2009.
u 12:32

Na jesen ove godine Vlada može očekivati veliku borbu za plaće 240 tisuća zaposlenih u javnim i državnim službama, a ako ne dođe do dogovora o rastu osobnog dohotka s rastom plaća zaposlenih u gospodarstvu, najavljujem i štrajkove, poručio je Vilim Ribić, potpredsjednik Matice hrvatskih sindikata na današnjoj konferenciji za novinare ističući kako u zadnjem dijelu godine istječe Sporazum o trogodišnjem usklađivanju plaća državnih zaposlenika sklopljen s Vladom.

Iznio je i podatke FINE i Državnog zavoda za statistiku po kojima je plaća zaposlenih u državnim poduzećima porasla čak 13,5 posto u studenome 2008. godine, i to u vrijeme, komentirao je Ribić, najava stezanja remena i velikih štednji.

Ribić zamjera Vladi da uzima od plaća zaposlenih u javnom i državnom sektoru kako bi davala velikom broju lažnih branitelja te plaćala cijeli niz nepotrebnih poljoprivrednih subvencija, čime prema njegovu mišljenju, nastoji kupiti biračke glasove.

U državi nam s vlasti jasno poručuju da rad nije primarna vrijednost, a učenje nije prioritet, jer rad nije primjereno plaćen, smatra potpredsjednik Matice dodajući kako se štedi na plaćama državnih i javnih zaposlenika zbog političkih ambicija Vlade o gradnji mostova, cesta pa i rukometnih dvorana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije