Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikalisti o pregovorima

Ribić: Ako nastave pokazivati mišiće, onda sam pesimističan. Mihalinec: Ne daju nam puno nade

Vilim Ribić
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
12.11.2019.
u 20:40

Sutra očekujemo neku ponudu Vlade, ono što smo čuli da je ministar Josip Aladrović danas izjavio ne daje nam za nadu da će se išta promijeniti, kaže Mihalinec

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec otkrio je što očekuje da će im Vlada sutra ponuditi.

– Sutra očekujemo neku ponudu Vlade, ono što smo čuli da je ministar Josip Aladrović danas izjavio ne daje nam za nadu da će se išta promijeniti – rekao je on u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje jesu li sindikati na ikakav kompromis ili ostaju pri svojim zahtjevima, Mihalinec je kazao kako su se oko pitanja kompromisa izjasnili na sastanku 5. studenog.

Dodao je i kako bi im bilo prihvatljivo da se sutra dogovori dinamika postizanja njihova cilja od povećanja koeficijenata za 6,11 posto.

S druge strane, u RTL-u Danas gostovao je Vilim Ribić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

– Ako Vlada ostaje u ovom stanju personalnih taština, animoziteta i pokazivanja mišića - onda sam vrlo pesimističan. Ovdje se radi o kvaliteti političke prosudbe: 80.000 ljudi je u štrajku, tu su njihove obitelji. Ne može se tim ljudima inatiti, ne smije ih se poniziti, treba im sačuvati dostojanstvo – rekao je on.

Dodao je i kako nisu imali zahtjev od 18,3 posto, nego da su upozoravali da prema njihovoj metodologiji plaće prosvjetara zaostaju u odnosu na prihode drugih dijelova društva.

Komentara 6

KA
Kal
21:48 12.11.2019.

A šta misle ovi imaju li dostojanstvo oni koji nisu na državnim jaslama njima nabij i poreze i prireze da bi se ovima dalo.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
22:14 12.11.2019.

Druže Ribić , vi ste svoje dostojanstvo ( mislim na sve prosvjetare ) kontaminirali kroz ovaj štrajk . Zar vas nije sram pred tom ( uglavnom) maloljetnom djecom ? Di je sad Veljača , Borićka , Rudanica .....??

Avatar Antikomunist
Antikomunist
22:40 12.11.2019.

Sad bi im već i dvadeset posto smanjio plaću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije