Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije od udarca

Mladi brodski kikboksač umro je od zastoja srca

hitna pomoć
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
10.09.2018.
u 14:59

– Prvi rezultati jasno govore kako nije bilo nikakvog krvarenja koje bi moglo biti posljedica udarca u borbi, a time i uzrok smrti – rekla je dr. Ivana Mahovne.

Nalaz obdukcije obavljene na Odjelu patologije brodske Opće bolnice dr. Josipa Benčevića pokazao je kako je uzrok smrti mladog brodskog kikboksača Filipa Matkovića (16) iznenadni srčani zastoj.

Neki mediji, pozivajući se na izjave svjedoka, pisali su kako je sportaš preminuo od posljedica udarca ispod rebara. Međutim, preliminarni obdukcijski nalaz jasno je pokazao da kod nesretnog mladića nije riječ o nasilnoj smrti.

– Nalazom nisu pronađene ozlijede ni krvarenje, a uzrok je smrti iznenadna srčana smrt – kazala je dr. Ivana Mahovne s Odjela patologije te naglasila kako slijede histološka analiza uzoraka i toksikološka analiza, čime će nalaz obdukcije biti definitivan.

Podsjetimo, Filip je u subotu tragično preminuo na tradicionalnom kickboxing natjecanju Posavina openu u Odžaku (BiH). Filip se tijekom borbe požalio da mu je mučno, a poslije se i onesvijestio. Uslijedila je dramatična borba za njegov mladi život. U pomoć mu je najprije priskočio službeni liječnik natjecanja koji je pokušao masažom srca pomoći nesretnom mladiću.

Nije uspio, pa su ga prevezli u Dom zdravlja u Odžaku. Niti tamo mu nisu mogli pomoći te je organiziran dolazak liječničke ekipe na granični prijelaz u Slavonskom Brodu, koja je nešto poslije 14 sati preuzela nesretnog mladića od kolega iz Odžaka. Brodski liječnički tim se 65 minuta borio za njegov život, ali oko 15.30 sati mladić je preminuo. Filip je pokopan danas (ponedjeljak) na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Komentara 1

AE
Aedes2017
13:18 10.09.2018.

Dobiješ srčani udar zbog nagle promijene vanjske temperature.Ako te pogodi direkt u sljepoočicu temperatura se podiže za 10 st.I nije potrebna ruptura žile.Bože..čuješ li to ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije