Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIPOVIĆ U MEĐIMURJU

'Rezovi ne rješavaju krizu i sami po sebi ne otvaraju perspektivu'

ivo josipović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
15.04.2014.
u 13:10

Moj apel je - budimo ambiciozni, krenimo u poslove, olakšajmo svima koji su u prilici otvoriti od jednog do tisuću radnih mjesta, da to zaista i učine - rekao je danas u Čakovcu predsjednik Ivo Josipović

- U fazi smo gospodarske i financijske konsolidacije koja s jedne strane, očito, na žalost, traži određene rezove. Nisam još vidio koji će to biti, ali sam siguran da će Vlada voditi računa o pravednoj raspodjeli tereta. No, rezovi ne rješavaju krizu i sami po sebi ne otvaraju perspektivu. Uz njih, ako ih već mora biti, bitno je otvarati nove poslove i radna mjesta. To se ovdje u Međimurskoj županiji i događa.

Moj apel je - budimo ambiciozni, krenimo u poslove, olakšajmo svima koji su u prilici otvoriti od jednog do tisuću radnih mjesta, da to zaista i učine - rekao je danas u Čakovcu predsjednik Ivo Josipović, odgovarajući na pitanje o najavljenim novim rezovima.

O navodnom fiktivnom zapošljavanju u SOA-i, o kojem su danas izvijestili mediji, predsjednik je rekao da čeka službeno izvješće saborskog odbora, te da je još rano za komentar. - Znate da sam tražio sjednicu, da se premijer s time složio, i mi ćemo je održati kad odbor završi posao. Naš glavni cilj je da ne idemo na pojedinačne slučajeve, nego da vidimo gdje su bile slabosti, da se postavi sustav koji će omogućiti maksimalnu primjenu profesionalnih kriterija, a ne nekih drugih.

Službe mogu ispunjavati svoju funkciju samo ako su zasnovane na vrhunskom profesionalizmu - kazao je predsjednik Josipović, koji boravi u službenom posjetu Međimurskoj županiji. Obišao je i Mursko Središće, gdje je upoznat s problemom prejakog kamionskog prometa kroz središte grada.

>> Josipović: BiH je najvažniji hrvatski susjed i veliki prijatelj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije