Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hermeus Corporation

Revolucija američkih letova: Iz New Yorka do Londona za sat i pol

Foto: Igor Soban/PIXSELL
23.05.2019.
u 10:08

Ova tvrtka ima svoje sjedište u Atlanti, a sada je dobila dovoljno financijskih sredstava od investitora da ovaj projekt provede u realizaciju

Zrakoplovna tvrtka Hermeus Corporation izvijestila je javnost o svojem budućem revolucionarnom pothvatu prozvodnje zrakoplova koji će putnike prevesti od New Yorka do Londona za samo sat i pol, dok sada traje punih sedam sati.

Ova tvrtka ima svoje sjedište u Atlanti, a sada je dobila dovoljno financijskih sredstava od investitora da ovaj projekt provede u realizaciju.

-"Pokrenuli smo revoluciju u globalnom prometu", rekao je AJ Piplica, izvršni direktor i suosnivač Hermeusa, prenosi Index.hr.

Četvorica bivših zaposlenikaSpaceXa, startupa Elona Muska, i Blue Origina, danas su suosnivači tvrtke Hermeus, a zajedno su radila u Generation Orbitu. Tamo su razvijali supersonične avione na raketni pogon i najnovije X-avione za američko zrakoplovstvo.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar nekakav
nekakav
10:21 23.05.2019.

znači, 6 puta brže od zvuka... koliko osoba, za koliko novca..? concord je propao radi troškova koji se nisu mogli pokrivati iz cijene karte. ne baš zbog sigurnosti. revolucija će se čekati. nije ovo da imaš avion koji ćeš ubrzati za 20%. sve najbrže i najveće, najjače, je u kini danas. da će im kinez prodati, ne znam...

MP
miroslav.petkovic.7564
10:44 23.05.2019.

Ameri prvo moraju usavrsit F35 koji je pun nedostataka .Tek poceli letiti a sami padaju od sebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije