Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reuters

Reuters dobija prvu glavnu urednicu u povijesti

FILE PHOTO: Global News Editor of Reuters Galloni and Global editor-in-chief of AFP Bachorz attend meeting with Russian President Putin in St. Petersburg
Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
13.04.2021.
u 10:20

Alessandra Galloni dolazi na čelo najstarije novinske agencije na svijetu

Najstarija svjetska novinska agencija Reuters za novu će glavnu urednicu imati Alessandru Galloni (47) koja će tako postati prva žena na toj poziciji u 170-godišnjoj povijesti.

Rođena Rimljanka Galloni dosada je bila jedna od urednica u Reutersu, a na dužnosti glavnog urednika zamijenit će Stephena J. Adlera koji krajem ovoga mjeseca odlazi u mirovinu. Tijekom njegovog mandata koji je trajao 10 godina, Reuters je osvojio 7 Pulitzerovih nagrada. 

Galloni ima bogato iskustvo u praćenju gospodarstva i politike, a prije dolaska u Reuters radila je za Wall Street Journal. Od 2015. je radila na poziciji međunarodne izvršne urednice gdje je odgovarala za 2.500 novinara na 200 lokacija diljem svijeta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije