Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Restoran Verglec – simbol autohtone kuhinje

Restoran Verglec
Foto: Promo
1/15
03.07.2018.
u 14:27

U Veglecu se spremaju specijaliteti prema receptima naših baka, a to su: hajdini žganci s kosanom masti i vrhnjem nakon kojih slijedi pečena raca punjena hajdinskom kašom, paprikaš od divljači s palentom ili teleći odrezak zapečen u krušnoj peći te na kraju vrhunski štrukli od sira s domaćim korama ili kukuruzna zlevka s orasima

Restoran Verglec smješten je u strogom centru grada Varaždina, u srcu povijesne jezgre, točnije u ulici Silvije Strahimira Kranjčevića, najprometnijoj ulici za vrijeme trajanja poznatog uličnog festivala „Špancirfest“. Restoran je samo nekoliko metara udaljen od Stančićevog trga, na kojem se nalazi palača Sermage, a s tog istog Trga pruža se pogled na tvrđavu Stari grad, simbol grada Varaždina.

Priča o restoranu koji predstavlja pojam varaždinske autohtone kuhinje započinje 2011. godine. Grad poput Varaždina, s bogatom povijesti, „mali Beč“ kako ga zovu, zavrijedio je da uz kulturnu ponudu, festivale, te posebnu atmosferu i prijateljski osjećaj koji pruža, u svojoj ponudi ima restoran s klasičnim, tradicionalnim, svevremenskim jelima kakva su jeli naši stari. Fantastičnu ponudu prepoznalo je i Ministarstvo turizma koje je restoranu dodijelilo licencu Hrvatske autohtone kuhinje. Restoran Verglec također je nositelj standarda „Okusi varaždinskog kraja“, a razlog tomu je kulinarstvo zasnovano na tradicionalnim jelima i namirnicama uzgojenim na domaćinstvima varaždinskog kraja.

Foto: Promo

U Verglecu se spremaju specijaliteti prema receptima naših baka, a to su: hajdini žganci s kosanom masti i vrhnjem nakon kojih slijedi pečena raca punjena hajdinskom kašom, paprikaš od divljači s palentom ili teleći odrezak zapečen u krušnoj peći te na kraju vrhunski štrukli od sira s domaćim korama ili kukuruzna zlevka s orasima. Sastavni dio varaždinske gastronomije je i čuveni Varaždinski klipič koji se topi u ustima, a najbolji se peku upravo u Verglecu.

Osim domaće kuhinje nudi se i velik izbor jela s roštilja i pizza iz krušne peći, a posebne ponude jelovnika koji se sezonski izmjenjuju s najsvježijim, lokalnim namirnicama, zadovoljit će želje svih gostiju koji cijene kreativnu i kvalitetnu kuhinju.

Ugodan ambijent restorana garniran je zvucima verglaša, koji sa svojim tradicionalnim glazbenim instrumentom, uveseljava goste restorana te im pruža mogućnost provođenja ugodnih trenutaka. Prostor se sastoji od 140 sjedećih mjesta u restoranu i na terasi te se mogu ugostiti i veće turističke grupe, a isto tako idealno je mjesto za proslavu posebnih svečanih trenutaka poput vjenčanja, pričesti, krizmi, krštenja, poslovnih druženja i slično.

Foto: Promo

Prilikom posjeta Varaždinu, nakon šetnje gradom i uživanja u kulturnim znamenitostima, zadovoljite vaše nepce u restoranu Verglec gdje vas očekuje ugodna atmosfera, ljubazno osoblje i prije svega ukusna domaća hrana.

Restoran Verglec
S.S. Kranjčevića 12, Varaždin
Telefon: 042 / 211 131

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije