Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatražio reakciju Europske komisije

Ressler oštro o srbijanskom zakonu: To je očito posezanje za hrvatskom kulturnom baštinom

Zagreb: Drugi dan Spin off eventa Dana Komunikacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
18.01.2022.
u 16:08

Zatražio je i da se zaštiti kulturna baština država članica te preispita ispunjava li Srbija sve obveze u pregovaračkom poglavlju 26 o obrazovanju i kulturi, koje je privremeno zatvoreno

Zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) zatražio je jasnu reakciju Europske komisije zbog, kako navodi u priopćenju, novog pokušaja otimanja hrvatske kulturne baštine.

"Zakon o kulturnom nasleđu", kojeg je usvojila Narodna skupština Republike Srbije, ocijenio je očitim posezanjem za hrvatskom kulturnom baštinom te je o tome informirao Olivéra Várhelya, povjerenika za proširenje, te Mariyu Gabriel, povjerenicu za kulturu.

- Srbijanske vlasti sada već standardno perfidno provode hibridnu verziju politike Srbije iz 1990-ih prema susjednim državama. Ako Republika Srbija ne oslobodi sebe i svoj narod takvih otrovnih refleksa, bit će sve udaljenija od Europske unije, ali i europske civilizacije - istaknuo je Ressler. 

Također, kako stoji u njegovu priopćenju, zatražio je i da se zaštiti kulturna baština država članica te preispita ispunjava li Srbija sve obveze u pregovaračkom poglavlju 26 o obrazovanju i kulturi, koje je privremeno zatvoreno. 

VIDEO Srpska policija stalno zaprima dojave o Mateju Perišu: 'Napravili su pravu pomutnju'

 

Komentara 2

DU
Deleted user
18:16 18.01.2022.

A tko si ustvari ti? Da ti nema Šeksa ,bio bi portir u stranci u Gundulićevoj.

Avatar joshan
joshan
17:42 18.01.2022.

sva se srbija zatresla od oštrih prosvjeda naših uglednih i vjerodostojnih političara....pa srbi to čine već godinama,samo što su to sada ozakonili a vi ste se tek sada sjetili protestirat,protiv toga....jadno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije