Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI EUROZASTUPNIK

Ressler o eskalaciji migrantske krize: 'Riječ je o hibridnom napadu na Europu'

Poljsko-bjeloruska granica
Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL
1/7
10.11.2021.
u 17:14

Kao dio najužeg tima za pregovore o novom Paktu za azil i migracije, Ressler je istaknuo da se radi o nastavku politike ucjene organiziranim migracijskim pritiskom koju sada organizira bjeloruski diktator Lukašenko

Europski parlament na plenarnoj sjednici raspravlja o eskalaciji sigurnosno-migracijske krize na granici između Bjelorusije i Poljske, gdje nekoliko tisuća migranata orkestrirano pokušava nezakonito preći europsku granicu, navode iz Ureda hrvatskog eurozastupnika Karla Resslera.

Kako se navodi u priopćenju, samo jučer zabilježeno je 599 pokušaja ilegalnog prelaska granice u Poljskoj nakon što je nekoliko tisuća migranata podiglo šatorsko naselje uz bodljikavu žicu na granici koju osigurava 15.000 pripadnika poljskih vojnih snaga. Ističu i da je Litva već početkom srpnja bila prisiljena proglasiti izvanredno stanje zbog organiziranog migracijskog pritiska, koji je orkestrirao bjeloruski diktator Lukašenko zbog europskih sankcija. Nedugo nakon toga, u sličnoj se situaciji našla i Poljska.

Kao dio najužeg tima za pregovore o novom Paktu za azil i migracije, Ressler je istaknuo da se radi o nastavku politike ucjene organiziranim migracijskim pritiskom koju sada organizira bjeloruski diktator Lukašenko.

“Riječ je o hibridnom napadu na Europu. Oko toga moramo biti potpuno jasni. Ne može se tolerirati cinično instrumentaliziranje migranata i orkestrirano stvaranje pritiska na naše granice. Europa mora odgovoriti rezolutno pripremajući se da uvijek i na svim europskim granicama može odbiti ovakvu politiku ucjene.”, istaknuo je Ressler (HDZ/EPP). 

 

Komentara 10

XA
xaron
21:08 10.11.2021.

…hibridni napad na Europu…A kada dolaza iz Turske, Libije,Maroka…to ko NIJE hibridni napad. Ma dajte, budimo konzistentni makar jednom. To je napad ili nije napad bez obzira odakle dolazio.

GE
genadij
21:24 10.11.2021.

Hibridni rat protiv Europe je započela Angela Merkel kad je nametnula Europi samouništenje primanjem islamskih osvajača koji ovaj puta bez sablje ali migracijom i potom neprirodno visokim natalitetom uništavaju gdje god dođu.

FA
fajlpz
19:11 10.11.2021.

Ma daj izbjeglica koja može platiti par tisuća eura ma daj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije