Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patriotska partija
Povratak na članak

Nove turbulencije u SAD-u: Republikanci strahuju jer bi Trump mogao osnovati svoju stranku

Bivši predsjednik želi iskoristiti popularnost koju ima među biračima, a ogorčen je na velik dio desnog establišmenta koji ga ne podržava

Komentari 67

TE
texas
00:10 26.01.2021.

Podrška Trumpu!!!

VL
Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
23:28 25.01.2021.

gospodine novinaru Dino Brumec.... molim vas objasnite mi zašto mislite, i zašto pišete to da su mu neki republikanci "odbili širiti lažne teorije o tomu da su mu ukrali dobivene izbore." Kako znate da su (sve) bile lažne? Ne mislitee li da mu nije ukradeno jako puno glasova? Ne mislite li da se nije vršila manipulacija brojanja glasova pristiglih poštom? Unaprijed hvala na odgovoru.

VL
DU
Deleted user
00:02 26.01.2021.

Da sam ja na Trumpovom mjesto kupio bih VL i dao otkaz svim nestrucnim novinarima. Nek idu u Irsku raditi u skladistima.

VL
DC
DC
02:38 26.01.2021.

Trump se vec ogradio od glasina oko nove stranke. Koncentrirati ce se na prociscavanje republikanske stranke od ‘rino’ petokolonasa. 90% republikanske stranke ga podrzava i 75 milijuna glasova je dobio - pa nema nikakvog razloga novoj stranci koju bi Demokrati jedva docekali, jer podjela na dvije stranke centra i desnice bi im garantirale stalnu pobjedu na buducim izborima.

VL
EH
enigmus-hr
23:32 25.01.2021.

Bolje da se republikanci riješe petokolonaša u svojim redovima, ne treba nova stranka.

VL
Avatar Vlaho
Vlaho
23:29 25.01.2021.

Slavili smo Bidena a ovaj nekoliko dana nakon čestitki razdragane EU u tišini popali naše ugovoreno cjepivo.

VL
FR
Franko777
10:11 26.01.2021.

Brišete komentare koji bilo što lijepo napišu u Trumpu. Kao novinar mogu reci da ste dno dna novinarstva!

VL
FR
Franko777
10:10 26.01.2021.

Zašto su novinari protiv Trumpa? Pa vecinom su pederi i lezbejke ili njihovi podupiratelji pa uz pomoc kumunističke neradničke bagre koja visi po portalima (državni uhljebi) siju mržnju prema njemu jer je kontra njihovih svjetonazora i težnji. Ovo je bolna istina koja ce sada pogoditi administratora pa ce mi komentar izbrisati! 😂😂Imajte m... pa ga ostavite!!!

VL
GE
Gensoman1000
09:11 26.01.2021.

Znaci turbulencija nije preko 70k izgubljenih radnih mjesta zbog bidenove anti-energetske politike niti nove ratne eskalacije u Siriji i Iraku nego to kaj Trump radi......LOL

VL
DA
dado19
01:12 26.01.2021.

da li mislim da je Trump sposoban politicar, mislim da nije... ali iako mislim da nije sposoban i da je Bidem mnogo sposobniji, realno nisam Bidenov pobornik jer po meni on prestavlja i njeguje politiku koja ce se u godinama pred nama izroditi u neku verziju americkog komunizma... (svi su losi osim nas, mi demokrate smo rodjeni da vodimo SAD, mi mozemo sve a vi nista, ugnjetavanje slobode govora,zabrane protestovanja) po meni cisti komunizam a vi kako hocete to nazovite ...

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
01:39 26.01.2021.

Za Trumpa je glasalo najmanje 74 milijuna ljudi, plus jos nekoliko milijuna ciji su glasovi prijevarom otisli Bidenu, a to je vise nego dovoljno veliko trziste i za Fox News i za jos nekoliko konzervativnih TV mreza. Pa, sve one ostale TV mreze su ljevicarske, CNN, CBS, NBC, ABC, MSNBC... sve su one konkurenti jedna drugoj, i dijele izmedju sebe onaj ostatak odnosno otprilike polovicu tog trzista. Trump mora pronaci istomisljenike i pokrenuti konkurenciju ovim mafijaskim drustvenim mrezama koje drze monopol u tom medijskom segmentu, a to su u prvom redu Facebook i Twitter. Propustio je priliku za vrijeme svog mandata donijeti zakone koji bi toj mafiji ogranicili utjecaj, i sad ce morati posegnuti rukom u dzep da to napravi. A razlike izmedju Demokratske i Republikanske stranke u USA su kozmeticke prirode, nesto kao izmedju ovog sadasnjeg HDZ-a i SDP-a u Hrvatskoj. To su stranke koje smjenjuju jedna drugu na vlasti i koje znaju pravila igre sivih eminencija koje de facto iz sjene vuku sve kljucne poteze u drzavi i koje su ih svojim novcima, utjecajem i moci i doveli na vlast. Oni ne vole "outsidere" koji dodju niotkuda i onda pocnu "ljuljati barku", kao sto je to Trump cinio. Ako Trump osnuje stranku i krene trecim putem, Republikanci ce se moci samo slepati uz njega i pokusati usicariti nesto jer u protivnom ce biti totalno marginalizirani...

VL
KO
konfederacija
04:20 26.01.2021.

vjerujte vi samo bidenu koji pohara sa cijepivom hrvatsku i eu bit će mrtvih ko u priči a možda nas bude i bombardovat

VL
KO
konfederacija
04:10 26.01.2021.

tako će i bit vratit će se on u igru još nije predao mandat

VL
CL
cleanmaster
08:24 26.01.2021.

sve najbolje mu zelim....

VL
Avatar MracnaIstina
MracnaIstina
17:53 26.01.2021.

Trump je u 4 godine vlasti izgubio Republikancima Predsjednistvo, Senat i Kucu. Ovo nije komentar, nego mracna istina.

VL
IT
ilocki.traminac
23:29 25.01.2021.

Bosancerosi bi rekli , nidje veze...stranka bi trajala 7 ili 8 godina dok on ne oboli i ode u penziju. neki ce reci pa onda dolazi sin ili zet. tesko da ce njih biraci podrzati ko Donalda, tako da je ovo veliko nista, vjerujem.

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
10:31 26.01.2021.

Pokazalo se da broj glasova u jednom trenutku nije povezan s brojem pristalica u trenutku osnivanja nove stranke. U Hrvatskoj je bilo dosta takvih primjera. Najpoštenije bi bilo da Trump osnuje svoju stranku uz financiranje od donatora ili osobno. Očekujem da će umjesto 70 milijuna u njegovu stranku uletjeti oko 20 milijuna pristalica, što ako budu dobro raspoređeni i koncentrirani u malom broju saveznih država, može donijeti na budućim izborima nekoliko mjesta u predstavničkom domu a moguće i koje mjesto sa vremenskom zadrškom u senatu. Ostalih 50 milijuna vratit će se podršci Republikanske stranke, koja će kao stranka osnivanjem nove stranke biti dijelom oslabljena. Za predsjedničke izbore 2024 nema velikih mogućnosti osvajanja tih izbora, a samo će dodatno potrošiti ogroman novac u prazno. I tada će tek biti kraj i ostati samo epizoda. Republikanci će se oporaviti jer njihova jezgra je demokratska i intelektualna i ova vrsta nasilnika koje je Trunp poslao "na juriš" na državne zgrade im je strana iz elitističkih razloga jer bi ista ekipa mogla navaliti i na njihove privatne zgrade negdje na jugu ili u srcu SAD-a. A to nikome ne odgovara.

VL
RO
robertkoch1982
07:27 26.01.2021.

Naranča nije uspio uništiti Ameriku, ali je vrlo vjerojatno uništio Republikance.

VL
VE
vedranozretic
12:45 26.01.2021.

Pozvati Republikance u Hrvatsku da nauče kako se ne smije raditi. Možda onda budu malo pametniji.

VL
ZD
Zdravoseljački
23:31 25.01.2021.

Sistem je truo i nemoguće ga je promijenit kozmetičkom promjenama. Dakle, osnivanje nove stranke je samo demagogija ili održavanje pokvarenog sistema živim i na površini. Samim time zaključujem da je Trump igrač stvarnih vladara a što je i dokazao tijekomm svoje vladavine ( 240.000 više nezaposlenih, osiromašenje masa, bogaćenje korporatista, proganjanje nevinih novinara i zviždača a pomilovanje ubojica u uniformama)

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.