Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Republika Srpska

Dodik: Zaštitit ćemo svoju imovinu u Hrvatskoj

Milorad Dodik
Foto: RANKO CUKOVIC/REUTERS/PIXSELL
13.11.2018.
u 16:57

Svi ugovori sklopljeni pod pritiscima i prijetnjama moraju biti proglašeni ništavnim, rekao je Dodik

Republika Srpska poduzet će sve aktivnosti na zaštiti svoje imovine u Hrvatskoj, izjavio je predsjednik entiteta BiH Republike Srpske Milorad Dodik.

Na pitanje da prokomentira informaciju da je Hrvatska počela primjenu izmjena i dopuna Zakona o upravljanju državnom imovinom, koji je Sabor usvojio u svibnju, a koji resornom ministarstvu omogućava da upravlja nekretninama i da stavlja u funkciju i nekretnine za koje nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, Dodik je rekao da je Hrvatska u obavezi da provede sporazum koje su bivše republike SFRJ postigle, a koji kaže da svim građanima i pravnim subjektima moraju biti vraćena prava koja su imali na dan 31. prosinca 1990. godine, prenose Nezavisne novine.

- Svi ugovori sklopljeni pod pritiscima i prijetnjama moraju biti proglašeni ništavnim. Raspolaganje tuđom imovinom, što Hrvatska namjerava učiniti, samo bi bespotrebno zakompliciralo odnose u regijj - rekao je Dodik.

Podsjetimo, Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske prije tri dana objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za zakup više nekretnina, što je izazvalo nezadovoljstvo u Srbiji i BiH, gdje neka poduzeća polažu prava na neke od tih nekretnina.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Komentara 36

DU
Deleted user
17:45 13.11.2018.

RS nije država pa svoja potraživanja mogu objesit mačku o rep. umjesto da šute i budu zahvalni generalu Gotovini jer je njegova vojska stala pred Banja Lukom devedesetih inače bi bili odavno preko drine. Eno mu čović tamo pa nek se liže s njim

RU
Ruby
18:18 13.11.2018.

Imovina koja se i danas vodi kao "društvena imovina" nije vaša. Vi ste do 1990 bili "korisnici"

BA
batman
18:37 13.11.2018.

Kad vratite Hrvatima sve njihovo oteto u RS,teletino,👅👅👅👅👅

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije