Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI KRUG

Rene Bitorajac odabrao 4 najbolje fotografije na Fotosofia natječaju, pogledajte koje su!

Marinela Petrović - Fotosofia
Foto: Marinela Petrović
1/5
26.02.2016.
u 11:00

Prijavite fotografiju na fotonatječaj ''Fotosofia Wallpaper 03'' - gost urednik bit će Dražen Žerić-Žera, frontman grupe ''Crvena jabuka''

FOTOSOFIA.info otvorio je periodične natječaje u kojima će osobe iz javnog života (kulture, sporta, medija...) kao gosti-urednici odabirati prvih pet prijavljenih fotografija. Riječ je o fotonatječaju '''Fotosofia Wallpaper''.

Autori fotografija mogli su svoje fotouratke postavljati na forum www.fotosofia.info, kao post na temu fotonatječaj ''Fotosofia Wallpaper 02''.

Gost-urednik drugog kruga natječaja je glumac Rene Bitorajac koji nam je otkrio kako mu je bilo odabrati najbolje fotografije i koliko mu je to bio težak zadatak.

Koja od izabranih fotografija vas se najviše dojmila i zašto?

Problem mi je bio izabrati 4 od 10, a kamoli sad jednu od ove 4. Svaka fotka ima svoju priču i svoju atmosferu i kupile su me već na prvi pogled. Odabrao sam sve kompjuterski obrađene fotografije. Neke su od njih kao akvareli, a neke kao reklama za neki proizvod.

Je li bio težak izbor?

Ne volim biti član žirija ili sudac, ali kad idete po osjećaju i bez razmišljanja o tome kako nekome neće biti drago što niste odabrali njegovu fotografiju onda i nije.

Imate li iskustva u fotografiranju?

U obradi fotke nimalo. U srednjoj školi imali smo jednu godinu predmet "osnove fotografije i fotografiranje". Tada smo slike razvijali pod crvenim svjetlima i pazili da ne osvijetlimo film.

Jeste li ikada pohađali neki tečaj fotografije?

Nisam. Sam eksperimentiram.

Što najviše volite fotografirati?

Danas zbog mobitela svatko u danu fotografira barem 5 fotografija. Kad se igram, fotkam životinje izbliza ili prirodu, ali u kadru su mi ipak najviše moji klinci.

Biste li se odvažili poslati neku od svojih fotografija na ovakvo fotonatjecanje?

Bih, ali bih teško odabrao jednu.

>>> TREĆI KRUG FOTONATJEČAJA: Prijavite fotografiju na fotonatječaj 'Fotosofia Wallpaper 03' – gost urednik trećeg kruga bit će Dražen Žerić-Žera, frontman grupe 'Crvena jabuka'

U nastavku pogledajte pet najboljih fotografija koje je odabrao glumac Rene Bitorajac...

Foto: Maja Kraljik

Foto: Maja Kraljik

Foto: Siniša Jakopec

Foto: Siniša Jakopec

Foto: Baldo Mirković

Foto: Baldo Mirković

Foto: Marinela Petrović

Foto: Marinela Petrović

>> Glumac Vedran Mlikota odabrao 5 najboljih fotografija na Fotosofia natječaju. Evo koje su...

Komentara 3

DU
Deleted user
19:31 26.02.2016.

Ekstremna upotreba Photoshopa u svim fotografijama, s tim da je "fotografija" s zlatnom ribicom čista kompjutorska kreacija. Jedina stvarna fotografija je crno-bijela fotka mora na dugom ekspozicijom, ali me ona ničim nije dojmila jer takvih ima na tisuće i daleko boljih na raznim foto siteovima kao fotozine.

PA
pankogulo
19:35 26.02.2016.

Dege voli kič.

CR
crocro
11:54 26.02.2016.

Ja nisam vidio sve fotografije kako bi mogao razlučiti o ukusu gosp. Bitorajca. Mogu samo vjerovati da ima dobar ukus u odabiru najljepših fotografija, što ne znači da netko drugi ne bi odabrao neke druge fotografije kao najljepše. Nemamo svi jednak ukus u značenju ljepote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije