Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pali tekliči

Reks junak dana: U oplati golfa nanjušio više od sedam kg trave

marihuana (1)
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
1/3
13.01.2011.
u 11:03

Još nije poznato koje je bilo krajnje odredište muškaraca i marihuane koju su pokušali prokrijumčariti

Zahvaljujući njemačkom ovčaru Reksu, dresiranom za otkrivanje droge, golf splitskih registracijskih oznaka nije prošao granični prijelaz na Kamenskom s više od sedam kilograma marihuane skrivene u oplati.

I psi čuvaju granicu

U automobilu s velikom količinom trave granicu su u srijedu oko 15.30 sati iz BiH u Hrvatsku pokušali prijeći Stipo L. (40) i Stipe P. (24), na koje granični policajci i carinici nisu imali razloga sumnjati. Riječ je o ljudima bez policijskog dosjea koji nisu bili prijavljivani zbog počinjenja kaznenih djela. Obojica su rodom iz BiH, a prebivalište im je u Trogiru, odnosno Kninu.

No zahvaljujući Reksu, koji, kako je kazao zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivo Labrović, na granici sa svojim vodičem odrađuje puno radno vrijeme, postali su sumnjivi jer je tijekom preventivnog pregleda vozila postalo jasno da je njemački ovčar otkrio drogu. Na temelju naloga istražnog suca Županijskog suda u Splitu, vozilo je pretraženo. Iznad blatobrana nad stražnjim kotačima, u oplati, policajci su pronašli točno 7,2 kilograma marihuane uredno zapakirane u 11 paketa.

– Psi za detekciju droga i eksploziva nisu novost u radu policije, ali velika su pomoć. Ovo nije jedini pas na granici niti prvi koji je otkrio pokušaj krijumčarenja opojnih droga – rekao je Labrović.

Potraga za naručiteljem

Nakon kriminalističkog istraživanja, neuspjeli šverceri uz kaznene prijave za zloporabu opojnih droga privedeni su istražnom sucu u Splitu. Labrović kaže da je prerano zaključivati je li riječ samo o kuririma. Još nije poznato kojem je tržištu marihuana bila namijenjena i postoji li kupac kojem su pošiljku nosili.

– Na cijelom području Republike Hrvatske obavljamo daljnje izvide kako bismo utvrdili komu je droga bila namijenjena – rekao je Labrović.

Ključne riječi

Komentara 6

MI
MINERVA
20:33 14.01.2011.

Ne daj se..Rex!

MA
marini
19:43 13.01.2011.

Pas koji je ukrao mnogo veselja

PR
propalica
19:50 13.01.2011.

dresirajte psa da otkriva eure....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije