Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'APSOLUTNI REKORD'

Rekordne temperature u Iranu: Živa skočila na 53,7 stupnjeva Celzijevih

sunce, iran
Thinkstock
30.06.2017.
u 09:52

Službeno, Dolina smrti drži rekord najviše izmjerene temperature na Zemlji. Tamo je 10. srpnja 1913. godine izmjereno 57 stupnjeva Celzijevih.

Francuski meteorolog objavio je na Twitteru informaciju kako je u četvrtak u gradu na jugozapadu Irana zabilježena temperatura od čak 53,7 stupnjeva Celzijevih te je dodao kako je to ''novi apsolutni nacionalni rekord''.

Rekordna temperatura zabilježena je u gradu Ahvazu i to je, kako piše Independent, najviša temperatura zabilježena u lipnju u Aziji. Prethodna najviša zabilježena temperatura u Iranu iznosila je 53°C.

Stranica Weather Underground navodi da je između 16.51 i 17 sati izmjereno 54°C.  Ako su ta očitanja točna, to bi značilo da se u srijedu izjednačio rekord najviše izmjerene temperature na zemlju u modernim vremenima. 

Christopher Burt analizirao je temperaturne ekstreme te je zaključio kako su 54 stupnja izmjerena u Mitribahu (Kuvajt) 2016. godine i Dolini smrti (Kalifornija) 2013. godine. 

Službeno, Dolina smrti drži rekord najviše izmjerene temperature na Zemlji. Tamo je 10. srpnja 1913. godine izmjereno 57 stupnjeva Celzijevih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije