Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas U VEČERNJEM

Rekonstrukcija Vlade: Nema mira za Plenkovića

Andrej Plenković predstavio nove ministre
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
18.07.2019.
u 21:00

Plenković umirio HDZ, no nova je vlada već pod pritiskom partnera iz koalicije

Rekonstrukcija koju je proveo Andrej Plenković bila je potrebna za proces svojevrsne deblokade rada Vlade. Ona nije učinjena radi jačeg reformskog zamaha, osnaživanja Vlade ili sličnih utopija, bio je to neophodan zahvat da bi Vlada, opterećena iz dana u dan novom aferom pojedinih ministara, uopće mogla nastaviti raditi.

Umjerenije i biranijim riječima to je, zapravo, jučer rekao i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Zato nikakve iluzije o čudotvornom učinku rekonstrukcije na Vladu koja je u zadnjoj godini mandata ne treba imati. Plenkoviću treba priznati da je smjenom i Tomislava Tolušića pokazao da se ne boji lokalnih šerifa, a svi koji su jučer u HDZ-u bili na stranačkim sastancima mogli su vidjeti kako je Josip Đakić divljao zbog njegove smjene, a valjda ni toga kako će se nezadovoljni ponašati u Saboru.

Ali Plenković je opet pokazao da ne odstupa od kadrovske politike promoviranja nepoznatih, neutjecajnih i kandidata bez stranačke baze jer upravo je takav profil novoizabranih ministara koji su zamijenili Tolušića, Nadu Murganić, Gorana Marića i Lovru Kuščevića te Marka Pavića, koji je pak zamijenio Gabrijelu Žalac. I to Plenkoviću u HDZ-u već zamjeraju premda njemu u prilog treba reći da vjerojatno nitko na njegovu mjestu u zadnjoj godini mandata ne bi pronašao puno bolje kadrove.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>>Sreću u inozemstvu Hrvati će prestati tražiti 2035.

>>Hrvatska s tvrtkom Roche dogovorila personalizirano liječenje tumora

>>Velika analiza hrvatske lige od A do Ž, što nas čeka u novoj sezoni

>>Radman Grlić: Želimo Srbiji dati EU perspektivu, ali mora zadovoljiti sva mjerila kao i mi



 

Ključne riječi

Komentara 2

WT
Wtf
00:15 19.07.2019.

Je li želite da sdp i hns opet vode državu!? Hns se sad pravi pametan, traži izlaznu strategiju i da se uvali opet na listu sdp-a i uberu opet 7-8 mandata, dva, tri ministarstva. "Genijalaci" da se promijeni zakon o vezi manjina u prilog onog referenduma, pupovac i ekipa bi išli na izbore i dobili par mandata, pa biraj onda s kim ćeš sa stavljati vladu.

Avatar nekakav
nekakav
07:36 19.07.2019.

ovakav hdz kroči stopama sdp-a. na vodeća mjesta u vladi imenuje nepoznate osobe, bez ikakve težine. nekad je hdz jedini u zemlji imao kapitalce na tim mjestima, ljude koji su u privatnom životu nešto postigli, bez politike. a ovi fićfirići, ko da su neki sdpovi forumaši. u eu parlament poslali anonimce. u vladu instaliraju anonimce. a bero se trsi, zaziva izbore. ne kuži jadan da je ljeto, doba kiselih krastavaca, nitko ne čita nit sluša političare. plenki je u idealnom trenutku napravio par izmjena u momčadi. jesen bude vruća ,ne za njega, za oporbu. stiže predsjedanje unijom. tu oporba nestaje, u fokus dolazi samo vladajući kadar. prva polovica 2020-e će biti vrijeme kad će hdz dominirati prostorom, a hrvatska biti organizator događanja kakvih do sada nije bilo. zna plenki što je eu birokratski monstrum, ali i koje beneficije može donijeti. oporba će u tom vremenu nestati. a izbori koji će uslijediti će biti ipak potop za sve male.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije