Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ UBOJSTVA PRED POLICIJSKOM POSTAJOM

Rekonstrukcija pucnjave u Trnju odgođena jer nije došao balističar

Zagreb: Zbog nedolaska vještaka sudac Turudić otkazao rekonstrukciju pucnjave u Trnju
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
02.09.2020.
u 13:31

Policija je prethodno morala osigurati mjesto rekonstrukcije, no sve je to bilo uzalud kad nije došao balističar koji bi na mjestu događaja trebao rekonstruirati što se točno tog dana dogodilo.

Zbog nedolaska vještaka balističara morala je biti otkazana rekonstrukcija pucnjave koja se lani u studenom dogodila pred policijskom postajom u Ulici Kruge u Zagrebu. Za tu pucnjavu, koja je kvalificirana kao pokušaj ubojstva, optužen je Gino Hamidović (31), kojem se zbog toga sudi na zagrebačkom Županijskom sudu.

Njega su pravosudni policajci doveli iz Remetinca, a osim njega na rekonstrukciji su bili njegovi odvjetnici,  tužiteljica, sudac Ivan Turudić te oštećeni Gino Hrustić. Uz to, policija je prethodno morala osigurati mjesto rekonstrukcije, no sve je to bilo uzalud kad nije došao balističar koji bi na mjestu događaja trebao rekonstruirati što se točno tog dana dogodilo. Sucu Turudiću stoga nije preostalo ništa drugo do da otkaže zakazanu rekonstrukciju te odredi novi termin njezinog održavanja.

Prema optužnici, Hamidović se tereti  da se 25. studenog lani oko 16 sati u Porscheu zaustavio u Ulici Kruge kod kućnog broja 27 u trenutku dok je Hrustić prelazio cestu preko pješačkog prijelaza. Hrustić je malo prije toga izašao iz policijske postaje te je krenuo prema svom parkiranom vozilu.

No u tom trenutku je, Hamidović, kako ga  se tereti kroz prozor Porschea podigao pištolj kalibra 7,62 mm i ispalio jedan hitac prema Hrustiću te se odvezao.  Hamidović niječe krivnju, a  vještak balističar u svom nalazu  nije znao reći gdje se u trenutku ispaljenja hica nalazio Hrustić, pa je sud odredio da će se to utvrditi  rekonstrukcijom.Hrustić je ispričao da je taj dan išao u PP Trnje riješiti kaznu. Ne znam koliko je točno bilo sati, no rekli su mu da referentice nema i da dođem sutradan.
- Spazio sam Porsche čim sam izašao iz postaje.

On je stao kod pješačkom prijelaza. Pitao sam ga: "Što ti imaš protiv mene?", na što je on rekao: "Dođi" i opsovao mi majku te rekao da će me sad ubiti. Nakon toga je izvadio pištolj i zapucao, a ja sam otišao u postaju to prijaviti - opisao je događaj Hrustić tijekom suđenja.

Pojasnio je i  da Hamidovića poznaje od malena te da su i rodbina u 3. ili 4. koljenu, a naveo je i da nisu bili u sukobu  nakon čega je dodao.
- Oni su ubili mog bratića Hašima Osmanovića.
Riječ je o  ubojstvu koje se dogodilo u veljači 2012. na Aveniji Dubrava. za to je ubojstvo prvotno bio osumnjičen Gino Hamidović koji je neko vrijeme proveo u istražnom zatvoru, no kaznena prijava je na koncu protiv njega odbačena, a počinitelj još nije nađen. 

Komentara 1

ST
stalaktit
14:20 02.09.2020.

Treba ih samo ostaviti na miru da sami rješe svoje probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije