Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sestrin zaručnik

Rekli djevojci (19) da prijavi silovanje, a kad je to učinila, uhitili je

Hera i Lara
Foto: Facebook
28.09.2015.
u 15:17

Djevojka je ispričala da joj je sestrin zaručnik zaprijetio pištoljem i rekao joj da će ili pristati na seks s njim ili će je on prisiliti da ode na tulum gdje bi je silovala grupa muškaraca

Amerikanki Lari McLeod policija je savjetovala da prijavi silovanje da bi je nedugo nakon toga uhitili zbog davanja lažnog iskaza. Laru je silovao zaručnik njezine sestre Here, Joaquim Rams, 2011. godine dok joj je bilo 19 godina.

Ispričala je da joj je zaprijetio pištoljem i rekao joj da će ili pristati na seks s njim ili će je on prisiliti da ode na tulum gdje bi je silovala grupa muškaraca, piše The Independent. Nakon strašnog čina djevojka je drugi dan sve rekla roditeljima, no nije imala namjeru zvati policiju. Roditelji su tada nazvali njezinu sestru koja je zatražila policijsku pratnju kako bi pokupila svoje stvari iz kuće u kojoj je živjela sa zaručnikom. Tada je i Lara podnijela prijavu za silovanje.

Rams je u istrazi policiji rekao da je Lara svojom voljom imala seksualni odnos s njim te ju je optužio za lažne navode. U prilog tome rekao je da je njihov odnos tajno snimio kamerom koju je policija izuzela kao dokazni materijal. No, snimku na kameri nisu pronašli. Tada su dopustili Ramsu da  uzme kameru, a nakon nekoliko sati on se vratio sa snimkom. Iz policije su kasnije na sudu priznali da ne znaju kako je Rams uspio "povratiti" snimku, na kojoj je vidljivo da Lara ne pruža otpor.

Lara je nepružanje otpora objasnila time što je htjela da sve samo što prije završi i da je tijekom toga bila u katatoničnom stanju, što inače nije neuobičajeno za žrtve silovanja. Prema policijskom izvješću, detektiv Bradford Cavender rekao je da je bilo nedosljednosti između Larina svjedočenja i snimke.

Inače, istraživanja su pokazala da je za žrtve silovanja ili neke slične traume česta pojava da se svega slabo sjećaju jer se u tim situacijama mozak pokuša isključiti i blokirati loše sjećanje.

I Larina sestra Hera se također tereti za lažni iskaz i za pružanje pristupa mjestu zločina, kao i uklanjanje dokaza. Ipak, prijave protiv Here su odbačene, a protiv Lare je slučaj odbačen u zamjenu za društveni rad.

>> Otac je svakodnevno silovao moju sestru, a mene zavezanog tukao u garaži!

>> Ugurali ga u toalet ćelije, cijelog obrijali i silovali

Komentara 1

TH
than
02:36 29.09.2015.

Ja ovo citam po 10x i nema mi nikakve veze. Meni ovo vuce da ga je ta zenska ucjenjivala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije