Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na nogama

Reklama za besplatne udžbenike posvađala osječku vlast i oporbu

bubalo
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.05.2014.
u 16:19

Riječ je o još jednoj laži i obmani Gradske uprave i gradonačelnika Ivana Vrkića, koju plaćaju građani Osijeka, poručio je Bubalo

Svi osječki osnovnoškolci dobit će iduće jeseni besplatne udžbenike, a Grad Osijek platio je i reklame na lokalnom radiju i televiziji kako bi o tome obavijestio građane. No, izazvalo je to pravi sukob s oporbom. U reklami je, naime, navedeno kako su protiv besplatnih udžbenika glasovali vijećnici HDSSB-a, GOGO i HSP dr. Ante Starčević. Za tu se inicijativu, naime, ni nije posebno glasovalo, nego su se ruke dizale u sklopu prijedloga rebalansa proračuna.

- Riječ je o još jednoj laži i obmani Gradske uprave i gradonačelnika Ivana Vrkića, koju plaćaju građani Osijeka. Rebalans nismo podržali, ali svojim izlaganjima smo jasno rekli da podržavamo besplatne udžbenike. Ovo je iskrivljavanje činjenica, a Vrkićev PR je tvornica laži – istaknuo je HDSSB-ov Krešimir Bubalo, bivši osječki gradonačelnik.

Protive se rebalansu, dodao je, jer se Grad njime zadužuje za 50 milijuna kuna.

- Prošlu je godinu Grad završio u gubitku od 42 milijuna kuna – naveo je.

Da podržavaju besplatne knjige, istaknuli su i u GOGO-u.

- Gradska uprava ponovno troši gradski novac za obračun s političkim suparnicima, a plemenita i za građane Osijeka korisna inicijativa za besplatne udžbenike koristi se kao opasan politički spin – priopćili su oni.

>>Rat za Osijek: 'Glavaš stvara afere, bez njih ne postoji'

Komentara 1

DU
Deleted user
10:26 15.05.2014.

Hvala vam puno što ste našim novcem osigurali besplatne udžbenike našoj djeci, ali molim vas ne svađaje se oko reklame i molim vas ne puštajte ju više, jer nam svima ide na živce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije