Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reformisti u saboru

'Prijevremeni izbori pokazali su da vrijedimo više nego pokazuju ankete'

Natalija Martinčević u saboru
Patrik Macek/PIXSELL
11.03.2015.
u 16:29

Tri saborska zastupnika iz redova Reformista uvjerena su da će nakon parlamentarnih izbora ostati parlamentarna stranka

Prijevremeni lokalni izbori pokazali su da Reformisti generalno vrijede više nego što bi mnogi željeli ili ankete pokazivale, poručila su danas u Saboru tri saborska zastupnika te stranke, ustvrdivši kako će i nakon idućih parlamentarnih izbora oni biti parlamentarna stranka.

- U trećoj izbornoj jedinici koja je bastion Narodne stranke Reformista, potpuno očekivano, vrijedimo sasvim dovoljno da možemo pucati i na tri mandata – ocijenio je Petar Baranović dodavši kako velika očekivanja stranka ima i od Dalmacije, točnije 9. izborne jedinice iz koje dolazi on, ali i njihova nova članica, bivša HNS-ova saborska zastupnica Vesna Sabolić. To će sada njemu olakšati posao na terenu, koji je, dodaje, iznimno važan kako bi i dalje mogli upozoravati i tražiti rješenja za probleme koji najviše muče građane.

- U Novom Marofu ujedinjena je desnica izišla sa svojim kandidatom, a kandidat Reformista je izišao zajedno sa četiri kandidata ljevice te u toj situaciji ušao u drugi krug. No ono što je tu puno važnije je činjenica da su Reformisti dobili 20 posto glasova, što je više nego SDP, HNS i HSU zajedno – dodala je Natalija Martinčević. To reformistima samo daje snage da nastave i dalje. Iako su mlada stranka, već imaju zapažene rezultate, dodaje ona. Sada kad imaju tri zastupnika u Saboru ne misle osnivati svoj Klub već će nastaviti raditi zajedno s zastupnicima DC-a i Novog vala.

- Do sada smo dobro surađivali, a ideja nam je da i dalje okupljamo stranke na političkom centru. Vlada više nema većinu, no mi ćemo do kraja mandata djelovati pozitivno i konstruktivno te podržavati sve dobre prijedloge i zakone ove vlade, ali ćemo i davati konkretna rješenja i prijedloge za ono s čime se ne slažemo - kaže Martinčević te podsjeća da su već u proceduru uputili 4 zakonska prijedloga, od čega je tri Vlada usvojila, istina ne kao prijedloge reformista, nego svoje.

- Otvarat ćemo pitanja vezana uz privatizaciju i gospodarenje državnom imovinom jer smatramo da se tu Pandorina kutija nije niti odškrinula, a kamo li otvorila – zaključuje Petar Baranović.

>>'HDZ je zakuhao izbore za koje se troši 150.000 kuna i dobio – ništa'

>>Dragovan: SDP zadovoljan rezultatima izbora, posebno želimo ponovno vratiti Korčulu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije