Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVILA KANDIDATURU

Reformisti predstavili kandidatkinju: Adelina Ivković ide u utrku za županicu SMŽ

Sisak: Adelina Ivković kandidatkinja Reformista za županicu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
06.04.2021.
u 13:26

Pod prioritetima u svom izbornom programu, Reformisti ističu izgradnju i obnovu škola sredstvima EU fondova

Adelina Ivković bit će kandidatkinja Narodne stranke Reformisti za županicu Sisačko-moslavačke županije na predstojećim lokalnim izborima, a svoju je kandidaturu predstavila danas na Gradskoj tržnici u Sisku u prisustvu Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje i Natalije Antić Bjelac, kandidatkinje za zamjenicu županice Sisačko-moslavačke županije.

„Iskustvo u realnom sektoru smatram svojom prednošću te ono jamči odgovoran i prije svega učinkovit rad za boljitak svih građana“, istaknula je Adelina Ivković na predstavljanju kandidature istaknuvši kako se program Narodne stranke Reformisti za lokalne izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji temelji na unaprjeđenju gospodarstva i poljoprivrede, obrazovanja i školovanja, izgradnji nužne prometne infrastrukture, obnovi zdravstvenih objekata i socijalnih ustanova, proširenju zdravstvenih usluga i povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite, razvoju zdravstvenog turizma i drugih selektivnih oblika turizma posebnih interesa, poput tradicijskog turizma kulturne baštine, obrazovnog, religijskog te avanturističkog i sportskog.

Pod prioritetima u svom izbornom programu, Reformisti ističu izgradnju i obnovu škola sredstvima EU fondova jer je obrazovanje pretpostavka razvoja društva. Uz obnovu postojećih i izgradnju novih škola osigurat će se uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastava i cjelodnevnog boravka. Dodatno, utemeljit će centre izvrsnosti koji će nadarenoj djeci omogućiti kvalitetnu potporu i konkurentnost. Također, predviđaju i uvođenje besplatnog prijevoza za sve srednjoškolce u Županiji.

- S obzirom da je energetika važna poluga gospodarskog razvoja Sisačko-moslavačke županije, Reformisti će podržati proizvodnju vodika u pogonima Rafinerije Sisak, dok će se koristeći sredstva EU fondova osigurati elektrifikacija ruralnih područja na kojima nije dostupna električna mreža. Dodano, razvoj projekta Geotermalne elektrane smatra kapitalnim projektom za koji će osigurati sve uvjete, od lokacije do projekata i modela financiranja iz norveških fondova ili drugih EU fondova – rekla je Ivković koja i kao prioritet izdvaja dovršetak 12 kilometara autoceste do Siska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije