Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U potrazi za boljim obrazovanjem
Povratak na članak

Kreativnost i kritičko razmišljanje, a ne biflanje

Najvažniji je dio usavršavanje odgojitelja, nastavnika, ravnatelja... Papir trpi sve, no ako osmišljeno nema tko provesti, reforma neće uspjeti

Komentari 3

CA
Calimera
09:52 21.11.2015.

Susterski pokusaj uvodjenja i nametanja nekog drugog nastavnog programa drugih sustava u nase okvire. Konzultacijski tim prevelik, a vodi ga covjek koji nema prakse s osnovno-i srednjoskolskim programima i daljnjim inicijativama (11-13, 13-16, 16-18). Zanemaruje se NEET kategorija (Not in Education Employment or Training- tj. ne rade, ne obrazuju se, ne izucavaju). Uskogrudno i kratkovidno sa slabom vizijom. Ovo sto se sad uvodi je vec zastarjelo, provodilo se prije 8-10 godina, vodece edukacije vec i to mijenjaju. Slusah neki dan razgovor gimnazijalaca- prenerazih se da nastava i ispitivanje provodi ko prije-30, 40 godina. Bilo je i biflanja i primjena, bili smo pismeni i obrazovani, a sad izlaze nepismeni, s zabrinjavajucim nedostatkom rudimentarnih elemenata, a kamoli vrijednosti, manira, kulture i velicine. Odraz drustva, mi smo ipak zivjeli u zdravom drustvu, kako god se zemlja zvala i bili velicina.

VL
MS
Mala_siva_stanica
09:21 21.11.2015.

Ispravno postavljeni temelji samo to treba provesti i u praksi!

VL
DH
dalibor.hren
12:11 21.11.2015.

Doktore, sjeti se Malog Lošinja: "Mi imamos mnogos problemos!"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.