Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
10

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar gorskikristal
  gorskikristal:

  Ljubav.Svi pišemo tu riječ isto, koristimo je za svašta i opet malo tko od nas zna što taj pojam označava. Otud i toliko nerazumijevanja među nama. Svatko za sebe tvrdi da zna što je ljubav i rijetko komu znači isto. ... prikaži još!. No svatko nepogrešivo prepozna ljubav koja dolazi od drugoga. Po djelima. Netko cijeli svoj život pretvori u ljubav; netko je za života ne upozna. Pater Linić je svojim životom svjedočio ono što propovijeda. A to uistinu mogu tek rijetki. Odvažni. Mi smo naše živote pretvorili u legla laži. Lažemo stalno. Sebi. Drugima. Svima. A tamo gdje laž uđe, svim zlima su vrata otvorena širom. Koliko lažemo, još dobro i prolazimo kao narod.

 • mislav5:

  Članak je lijep. Ali kad pomislim da ga je napisao netko tko zlostavlja suprugu, nekako čitam i mislim da to dvoje ne ide skupa. Pisati lijepe stvari i pozivati na ljubav, a s druge tući ženu, to mi nikako ne ... prikaži još! ide skupa. Nisam bio niti na jednom seminaru patera Zvjezdana, ali sam bio na mnogim njegovim misama dok je služio na Kaptolu. Prekrasan čovjek. Šteta što novinar koji je i izbližega dolazio sa njim u doticaj, nije pokupio poruku ljubavi. Ljubav se ponajprije živi u obitelji, sa onima koje nam je Bog dao i koje smo odabrali. Ne treba ići u Afriku, pa reći "tamo ću ja to pokazati!" Eto, toliko. Sveti fratre, počivaj u miru Božjem!

 • Avatar gorskikristal
  gorskikristal:

  Za samo 20 godina, mi smo iz socijalizma skočili u prvobitni kapitalizam. Svi smo svojim očima gledali, najprije rat i ratna zvjerstva, razaranja,a onda i paralelno s tim pljačku društvene imovine. Kao društvo smo bili izloženi nasilnim promjenama. Iz društva ... prikaži još!a s ograničenim pravima smo preko noći ušli u društvo gdje su jednakiji postali još jednakiji,a ostali obespravljeni. Sve su to traume. Društvo prepušteno samo sebi,a institucije "ne rade svoj posao". Svoj posao u radili vlč Zlatko Sudac i pater Linić. Liječili ljubavlju. Mi smo postali nepotrebni ljudi. ZA koje nema posla, nema pristupa novcu, dobrima niti razvoju. Možda njih dvojica nisu izliječili društvo,ali su sigurno postigli to da je manje bolesno. Još je dug put pred nama do ozdravljenja. I tko zna hoćemo li do kraja tog puta uopće stići kao narod ili ćemo prije toga kao narod nestati...

Još iz rubrike Vijesti

Projektil - Iran
IZVIJESTILA SIRIJSKA VOJSKA

Izrael izvršio napad na području južnog predgrađa Damaska

Dr. Krešimir Luetić

'Vidjeli smo teške pacijente, ali u KB Dubravi je paralelni svijet'

Koronavirus u Australiji
polako se sve otvara

Nakon strogih mjera tri tjedna su bez lokalnog prijenosa, počinju ublažavati ograničenja