Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje Dragi Tadiću

Reci mu da se hitno vrati u Osijek jer je tamo s..., Drmić je na policiji

'17.01.2012., Zagreb - Drago Tadic dolazi na prokaznu raspravu na Zupanijski sud zbog podmicivanja suca u slucaju Branimira Glavasa. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
17.07.2012.
u 17:50

Na suđenju Dragi Tadiću preslušana i snimka razgovora između Tadićeve supruge i svjedokinje Snježane Vidranovski Škorić

– Nisam znala o čemu je riječ. Poruka je samo glasila da se Drago Tadić hitno treba javiti, a odvjetnik nije mogao doći do njega. Odvjetnik je zvao mog supruga Zorana, a kako on nije mogao doći do Tadića, ja sam nazvala Tadićevu suprugu i prenijela poruku odvjetnika – kazala je Snježana Vidranovski Škorić, svjedočeći u nastavku suđenja Dragi Tadiću na zagrebačkom Županijskom sudu.

Tadić je optužen u aferi pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda da bi se isposlovala što povoljnija presuda Branimiru Glavašu, a svjedokinja koja je danas iskazivala kazala je kako Tadića poznaje još od fakulteta.

U svome je iskazu navela kako nije znala zbog čega odvjetnik traži Tadića, no tada je u sudnici puštena snimka tajno snimljenih razgovora između svjedokinje i Božice Ćavar Tadić. U jednom trenutku svjedokinja govori Tadićevoj supruzi, kako je odvjetnik koji je nazvao Zorana Škorića kazao da “se Tadić hitno mora vratiti u Osijek jer je tamo s..., a Drmić je na policiji”.

Kada ju je nakon te snimke Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, priupitao tko je Drmić i kako se zove, svjedokinja je kazala:

– Ne znam.

Potom joj je predočen njezin iskaz iz istrage u kojem je navela Drmićevo ime, a upitana da pojasni to, kratko je kazala.

– Pa nisam tada znala kako se on točno zove i što radi.

Osim nje svjedočio je i Vlado Horvatek, koji je kazao kako ga je jednom prigodom Tadić tražio broj Srećka Jurišića, s kojim je Tadićev Osijek Koteks poslovno surađivao. Jurišić je inače, poput Drmića te Tadićeve supruge i Sanje Marketić, također bio optužen u ovom postupku, no svi su oni priznali krivnju pa su se u zamjenu za manje kazne nagodili s USKOK-om. Tadić, koji nije priznao, ostao je tako usamljen na optuženičkoj klupi, a spomenuta četvorka trebala bi svjedočiti tijekom postupka. Suđenje se nastavlja danas.

 

Komentara 3

Avatar tkoznahdz
tkoznahdz
22:54 17.07.2012.

...?

TO
Toni50
19:58 17.07.2012.

Tadić je optužen u aferi pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda da bi se isposlovala što povoljnija presuda Branimiru Glavašu, da ga osudi na samo 8 godina bruto ! Za ratni zločin / Da podsdjetimo Gotovina heroj ne zločinac pa presudada nepravomočna / samo 3 puta veča ( 3x8 =24 godine bez mita sucima ! )

Avatar ljutatrava
ljutatrava
22:08 17.07.2012.

..drmić&comp. su priznali krivnju,nagodili se sa uskok-om i dalje bezbrižno rade,a drmić u saboru:D...ljepi naši zakoni:D...ako ide ide ako ne ide onda ćemo priznati i nikome ništa..to samo kod nas ima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije