Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP KRITIZIRA KERUMA

Recept za vrhunsku 'vladajuću oporbu': 8 vijećnika, 5 tvrtki, 3 pročelnika i 1 Žele

Željko Kerum
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
06.12.2019.
u 12:26

Redovito promišat da ne zagori, a kad dođe do točke vrenja glumit oporbu i kritizirat vlast, napisao je Šarotić

Na najavu Željka Keruma kako će opet u utrku za gradonačelnika Splita koju je popratio oštrom kritikom rada Andre Krstulovića Opare, inače njegovog koalicijskog partnera s kojim obnaša vlast, reagirao je Goran Šarotić, član Savjeta za gospodarstvo SDP-a Split i član Županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije. Medijima je poslao recept za vrhunsku „Vladajuću oporbu“

"Sastojci:
8 koalicijskih vijećnika
5 gradskih tvrtki
3 pročelnika
40% nadzornih odbora i upravnih vijeća
1 Žele

Priprema:
Držat vladajuću većinu sa osam ruku u Gradskom vijeću. Doć na glasanje za sve točke koje su od vitalnog značaja za održavanje koalicije i čuvanje vlasti. U raspodjeli vlasti „preuzet“ rukovođenje sa 5 gradskih tvrtki, vodit 3 gradska resora te sve to začinit sa 40% mista u nadzornim odborima i upravnim vijećima. Redovito promišat da ne zagori, a kad dođe do točke vrenja glumit oporbu i kritizirat vlast.

A kritika je, Bože moj, ka i sol - ne valja da je premalo, a ne valja ni da je previše. Da se sve to lipo spoji ubacit 1 Želu. Ne valja pretjerat sa Želom pa je najbolje da dođe na Gradsko vijeće samo jednom i to kad je najvažnije - kad se glasa za proračun kako bi se osigurala podjela plijena za još jednu godinu. Tad sve ide ka podmazano.

Napomena: svako po godine plakat za izgubljenim vrimenom i naricat nad teškom sudbinom grada, po sistemu: palac doli - ruke gori" , ironizirao je političku situaciju u Splitu Goran Šarotić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije