Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepopularne mjere štednje

Rebalansom proračuna učenici ostaju bez subvencije prijevoza?

Arsen Baul Boris Lalovac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.07.2014.
u 11:05

Ministri kažu da prostora za uštedu gotovo da i nema u njihovim ministarstvima

Pred ministrom financija Borisom Lalovcem i njegovim šefom Zoranom Milanovićem nalazi se težak posao rebalansa državnog proračuna jer njihovi kolege ministri kažu da prostora za uštedu gotovo da i nema u njihovim ministarstvima.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Vedran Mornar rekao je da je detaljno proanalizirao proračun svog ministarstva i zaključio da je već ranije rezano više-manje sve što je moglo biti i ako se bude dalje rezalo, da će to biti vrlo nepopularne mjere.

U tom smislu je kao mogućnost uštede naveo sufinanciranje učenika, budući da Vlada daje 300 milijuna kuna za 75-postotnu subvenciju prijevoza, a kao drugu mogućnost naveo da se nešto uštedi na Mreži škola, i to 30 milijuna kuna.

Na naše pitanje  znači li to da je donio odluku o ukidanju ili smanjivanju subvencija za učenike, Mornar je rekao:

Ne, nisam rekao to, to su samo mogući prostori ušteda. Ne vidimo na čemu bi drugome mogli uštedjeti.

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je da se u njegovu ministarstvu nema na čemu uštedjeti osim na plaćama zaposlenika jer se 80 posto njegova proračuna troši na službenike.

Niti ministrica kulture Andrea Zlatar ne vidi gdje bi se moglo uštedjeti u njezinu ministarstvu. Kaže da bi se eventualno 2-3 milijuna kuna moglo uštedjeti ako se već ugovoreni i investicijski programi ne realiziraju u cijelosti.

>>Vlada će uvesti poreze na štednju i nekretnine!

>>Školstvu i zdravstvu nema se više što rezati

Komentara 23

ST
stefj
11:47 30.07.2014.

Sve će napraviti i ukinuti, samo da birokraciji ostanu "stečena" prava. Ne daj bože da se otpusti višak ljudi ili da se poveća efikasnost... U tim "rezanjima" kako ih radi ova vlada, do sada su nastradali građani (porezi, trošarine itd), privreda je devastirana, izgubljeno je 150.000 radnih mjesta, ukinute investicije, a činovnici su prosperirali, birokracija buja... Tako da i od ovog rezanja možemo samo očekivati pomake na tim područjima, sigurno se neće smanjiti plaće ili broj uhljeba.

DH
dalibor.hren
11:33 30.07.2014.

Normalno, djeca mogu pješačiti i desetak kilometara i na taj način spasiti proračun a nedodirljivi će se i dalje besplatno (na teret poreznih obveznika) voziti u luksuznim limuzinama, helikopterima, avionima... i besplatno ljetovati u komunjarskim vilama, za 16.000,00 kn spavati u Saboru i donositi nebulozne odluke. Fuj!

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
11:55 30.07.2014.

Ova Vlada će nas stvarno pokopati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije