Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjene zakona

Reakcije na više kazne u prometu: 'To je pljačka sirotinje, udri po malom čovjeku'

Gužva u prometu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
21.02.2019.
u 12:19

Većina čitatelja u našoj anketi poručila je da su nove kazne previsoke

Veće kazne za najteže, ali i manje prometne prekršaje očekuju nas s izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su ovih dana upućene u javnu raspravu.

Između ostalog, uvodi se oduzimanje vozila onima koji učestalo ponavljaju teške prekršaje poput vožnje u alkoholiziranom stanju, vožnje brzinom koja je 50 kilometara na sat iznad ograničenja u naseljenom mjestu... 

Pogledajte video o većim kaznama:

Predviđeno je i povećanje kazni za vozače koji ne poštuju prednost prolaska, ne čiste zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg za vozilu, ne pridržavaju se propisa da se autocestom vozi desnom trakom osim ako ona nije zakrčena vozilima u koloni...

Zanimljivo je da je u našoj anketi na pitanje "Podržavate li veće kazne?" u kojoj je sudjelovalo 2498 glasača, većina (oko 40 posto, 1014 glasova) poručila da su nove kazne previsoke. S druge strane povećanje "apsolutno" podržava oko 34 posto sudionika ankete (866 glasova). Tek oko 2 posto čitatelja kaže da je i prije trebalo pooštriti prekršaje, a da veće kazne neće smanjiti broj nesreća, smatra oko 22 posto.

Mnogi su čitatelji i u komentarima ispod članka izrazili nezadovoljstvo višim kaznama.

– Kazne za prometne prekršaje veće su nego za kriminal – napisao je jedan korisnik.

– Kazne su kao da živimo u državi gdje je prosječna plaća 3000 eura, a ne 850 – također je jedan od komentara.

– Po starom običaju, udri po malom čovjeku – poručio je jedan komentator, a u sličnom su tonu i drugi komentari u kojima se poručuje da je riječ o "pljački sirotinje".

Najgori od najgorih: Možete li vjerovati da su se ovako parkirali?

Gužva u prometu
1/21
Ključne riječi

Komentara 99

BR
Brontops
12:36 21.02.2019.

Koncentracija i fokus u prometu na razini 99%. Odlicno za vozaca, za suputnike, za sve ostale u prometu, za materijalno stanje... Bahatima, lakoumnima, neopreznima... bih naplatio i sve troskove lijecenja...

ST
stefj
12:48 21.02.2019.

Problem s tim kaznama je taj da se opet cilja što više opaliti po džepu široku populaciju, a oni koji rade probleme, njima je isto... Veliki problem su ljudi koji se voze bez osiguranja i tehničkog, bez vozačke pijani, dosta njih su pripadnici manjina i socijalni slučaj, njima ovo ništa ne znači. A oni su ugroza prometa... Ono što je još veći problem, jest da država opet pere ruke od svega, tako da je skoro nemoguće da je loša cesta kriva za nesreću, mada je to najčešći slučaj...

TO
Torpor
12:54 21.02.2019.

Treba oduzeti vozacku ovima sto se bune protiv kazni. Pazi, oni se bune jer ce ih glupost i primitivizam u prometu kostati. Za vas ni tricikl nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije