Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na Abasovu izjavu

Washington i Jeruzalem osudili Abasa zbog "psećeg sina"

SAD i Izrael osudili izjavu palestinskog predsjednika
Foto: Reuters
20.03.2018.
u 10:49

Izraelski ministar regionalne suradnje Tzachi Hanegbi izjavu je nazvao neoprostivom

Američki i izraelski dužnosnici osudili su palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa u utorak, dan pošto je američkog veleposlanika u Izraelu nazvao "psećim sinom".

Izraelski ministar regionalne suradnje Tzachi Hanegbi izjavu je nazvao neoprostivom. "Pregovori, a ne uvrede i mržnja, put su do mira i napretka u regiji", kazao je Hanegbi.  Abas je u ponedjeljak burno reagirao na izjavu veleposlanika Davida Friedmana koji je podržao daljnje židovsko naseljavanje na Zapadnoj obali. "Američki veleposlanik u Tel Avivu je pseći sin, doseljenik, kao i cijela njegova obitelj. Što od njega možemo očekivati", rekao je Abas na sastanku palestinskog čelništva u Ramalahu.

Rat riječima dolazi u vrijeme vrlo nisko razine u odnosima SAD-a i Palestine. Predsjednik Donald Trump u prosincu je priznao Jeruzalem za izraelski glavni grad i izazvao gnjev Palestinaca.  Prije toga je imenovao Friedmana, jastreba i svoga bivšeg odvjetnika, veleposlanikom u Izraelu. Abas je nakon toga izjavio da Washington više ne može imati nikakvu posredničku ulogu između Izraelaca i Palestinaca. I američki bliskoistočni izaslanik Jason Greenblatt izdao je priopćenje u kojem je osudio Abasovu izjavu.  "Palestinski čelnik mora izabrati između govora mržnje i stvarnih i praktičnih napora za unaprjeđenjem života njegova naroda". 

Komentara 6

TO
Toni70
11:01 20.03.2018.

Washington i Jeruzalem osudili Abasa zbog "psećeg sina" Kulturni demokrati i najacijenjeniji u demokratskom svijetu imaju određenu kulturu i nivo. Oni nisu kao Putin koji misli da je dovoljno biti normalan i kulturan, u podlom podmuklom svijetu na ovom planetu ...

ST
Starotopoljanin
15:00 20.03.2018.

cionisti ameri i uljez izrael.oteti palestini zemlju,naseliti se ,ubijati domace stanovnistvo,i jos i dalje osvajati i graditi napalesinskom teritoriju.e to vam je amerika.

NI
Nikomah95
11:04 20.03.2018.

Takva terminologija samo pokazuje nivo kulture onog tko se njome koristi. Ja s takvima ne bih imao nikakvog posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije