Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz pravoslavni Božić

Razumijevanje gradi kulturu suživota i tolerancije u Istri

Valter Flego
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
06.01.2014.
u 18:10

Istarski župan Valter Flego u čestitci parohu perojsko-pulske parohije i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pručio da su uvažavanje i razumijevanje prava drugog jedini način da budemo jednaki u društvu

U povodu pravoslavnog Božića kojeg vjernici slave po julijanskom kalendaru, župan Istarske županije Valter Flego, uputio je u svoje osobno i ime Istarske županije parohu perojsko-pulske parohije i pravoslavnoj vjerskoj zajednici u Istri, čestitke.

Župan Flego je u prigodi blagdana Kristova rođenja poželio svim vjernicama i vjernicima dobro zdravlje, sreću i blagostanje.
- Uvažavanje, razumijevanje i poštivanje prava drugog jedini su način da budemo jednaki u različitosti, u otvorenom i tolerantnom društvu. Vjerujem da ćemo na temeljima razumijevanja nastaviti zajednički graditi kulturu suživota i tolerancije u Istri -  poruèio je župan Flego.

Komentara 1

KR
KroničarHr
21:28 06.01.2014.

Meni nije jasno razmisljaju li nasi politicari o onome sto govore?! Godinama se u Hrvatskoj javno koristi pojam "suzivot" kad se spominje i kad se povodom obraca srpskoj nacionalnoj manjini. Pojam "suxivot" sadrzi znacenje dva odvojena subjekta, neupitno punoga i posebnoga svakoga pa i politickoga subjektiviteta pa isticanje toga pojma kao zeljenoga cilja nije nista drugo nego zastupanje dezintegracije drustva. Tu se covjek mora pitati, je li to obicno neznanje i nekompetentnost, stoje najcesce slucaj vjerojatnije, nego da se radi i svjesnoj podmukloj politickoj viziji buducega uredjenja hrvatskoga drustva i drzave. Pojam "suzivot" iskljucuje svaku integrativnu vezu tih subjekata i nuzno je onemogucava. Zasto ne - zivot?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije