Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripadnik 204. brigade

Razriješeno ubojstvo vukovarskog branitelja na Ovčari

Ilustracija
Davor Javorovic/PIXSELL
14.09.2018.
u 08:54

Kovačić je bio pripadnika vukovarske 204. brigade Hrvatske vojske, a njegovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

Policajci iz radne skupine Ravnateljstva policije, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, podnijeli su, nakon kriminalističkog istraživanja, kaznenu prijavu protiv osumnjičenog 49-godišnjeg dvojnog državljanina Hrvatske i Srbije zbog ratnog zločina na Ovčari, odnosno ubojstva tada 21-godišnjeg Damira Kovačića zvanog Kole.

Kovačić je bio pripadnik vukovarske 204. brigade Hrvatske vojske, a njegovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni. 

"Zajedničkim naporima te intenziviranjem kriminalističkog istraživanja policije i nadležnog državnog odvjetništva u Osijeku došlo se do saznanja da je osumnjičeni 49-godišnjak, kao pripadnik srpskih paravojnih postrojbi, u večernjih satima 20. studenoga 1991. iz hangara na poljoprivrednom dobru Ovčara izveo oštećenog Damira Kovačića zvanog Kole, odveo ga do obližnjeg kanala te u njega iz vatrenog oružja ispalio više hitaca uslijed kojih je Damir smrtno stradao", izvijestio je MUP. 

Kovačić je, među ostalim pripadnicima Hrvatske vojske – ZNG-a, Ministarstva unutarnjih poslova RH, dragovoljnih pripadnika hrvatskih Oružanih snaga te manjeg broja civila, ranije tijekom tog popodneva dovezen iz Medicinskog centra Vukovar u hangare na Ovčari.  

U MUP-u ističu da osumnjičeni 49-godišnjak nije dostupan hrvatskim tijelima progona. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Nikoli Dukiću, pripadniku tadašnje teritorijalne obrane Vukovara koji je svjedočio na beogradskom suđenju za zločin na Ovčari 1991.

Ključne riječi

Komentara 58

CR
crodux
09:12 14.09.2018.

koji spin...sad ispada kao država nešto radi, bojite se ipak Penave ha...

LA
like_a_boss
10:19 14.09.2018.

Udbaši izvadili iz ladice jedan slučaj. U ladicama ih je još stotine. Ali premijer pupavac ne da na svoje. Udba na čelu sa šeksom sovom i plenkijem hrabrim dezerterom, opet kroji politiku u hrvatskoj.

RI
rightside
09:40 14.09.2018.

hahaha,, i sad bi penava trebao bit zadovoljan?? pa udbaski spinovi su vec svima jasni druze bozinovicu, najnesposobniji uhljebe u vladi,, i nije te sram?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije