Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez iznenađenja

Razinu opasnosti od komaraca Osječani će doznati klikom miša

komarac
Ilustracija
03.05.2012.
u 13:24

Web-stranica bit će aktivna za desetak dana, a mjerenja broja napasnika obavljat će se uz pomoć klopki i brojenjem uboda

Za desetak dana Osječani će klikom na web-stranici moći doznati razinu opasnosti od komaraca! Baš kao za vremensku prognozu ili količinu peludi u zraku, informacije će se odnositi i na nekoliko dana unaprijed. Stranica će, izvijestio je danas prof. dr. Enrih Merdić, pročelnik Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera i ključni čovjek nadzora komaraca u županijskom Zavodu za javno zdravstvo, javnosti biti uskoro predstavljena, a mjerenja će se obavljati dvojako: uz pomoć postavljenih 16 klopki na području grada te na 10 lokacija direktnim brojenjem uboda na čovjeku.

– Naše su ekipe već mjesec dana na terenu i utvrdili smo da nijedno leglo zasad nije aktivno. Prva generacija komaraca obično je najagresivnija i najjača, a nje nema. No s rezervom dočekujemo drugu generaciju – kazao je dr. Merdić na kolegiju gradonačelnika Krešimira Bubala.

Grad Osijek za suzbijanje komaraca ove je godine osigurao 7,5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

MD
mara-danda
14:32 03.05.2012.

mjerit ce broj komaraca,,, da puknes od smijeha.. opet neko preljijevanje gradske love u privatne dzepove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije