Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarali s Frkom-Petešićem

Petero znanstvenika nastavlja suradnju u Znanstvenom savjetu Vlade

Petorici potpisnika apela Vlada otkazala suradnju u Znanstvenom savjetu!
Foto: Pixsell/Privatna arhiva
1/4
11.12.2020.
u 17:06

Znanstveni savjet sastavljen je od uglednih domaćih i inozemnih hrvatskih stručnjaka, koji za svoj dobrovoljni rad u savjetu ne primaju nikakvu naknadu, stoji u priopćenju.

Nakon što su pojedini članovi Znanstvenog savjeta Vlade razgovarali s predstojnikom ureda predsjednika Vlade, Zvonimirom Frkom-Petešićem, što je bilo najavljeno na konferenciji za medije održanoj u utorak, prof. dr. sc. Nenad Ban, prof. dr. sc. Branko Kolarić, prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, prof. dr. sc. Igor Rudan i dr. Petra Klepac potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje s Vladom i davanje svog doprinosa kontroliranju i suzbijanju epidemije, priopćili su iz Vlade.

Podsjećaju da je zadaća članova Znanstvenog savjeta 'da kroz multidisciplinarnu razmjenu mišljenja o razvoju epidemije, svojim znanjem i iskustvom Vladi pomognu u donošenju odluka, pružajući znanstveno utemeljene savjete i dijeleći svoja promišljanja i prijedloge potrebnih mjera za djelotvorno suzbijanje širenja zaraze virusom Sars-CoV-2 i bolesti COVID-19'.

- Znanstveni savjet sastavljen je od uglednih domaćih i inozemnih hrvatskih stručnjaka, koji za svoj dobrovoljni rad u savjetu ne primaju nikakvu naknadu.

Kao i dosad, Vlada će u donošenju svojih odluka uzimati u obzir i mišljenje Znanstvenog savjeta, kao i sve druge relevantne parametre u ovoj višedimenzionalnoj krizi. No uvažavajući svačiji doprinos, Vlada će s punom odgovornošću svoje odluke donositi samostalno, i za njih nisu odgovorni članovi Savjeta.

U borbi s koronavirusom, prioritet Vlade ostaje zaštita zdravlja i života hrvatskih građana kroz provedbu optimalnih mjera, uz minimiziranje negativnih učinaka za cjelokupno društvo i gospodarstvo - javljaju iz Vlade.

Pogledajte i video: Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

Komentara 17

ST
stefj
18:20 11.12.2020.

Hoće li opet tražiti izbacivanje neistomišljenika? Hoće li opet iza leđa optuživati vladu?... Ovo je potpuno besmisleno, koje povjerenje može postojati između vlade i njih? Novi sukob je samo pitanje vremena...

DA
danpetko
17:28 11.12.2020.

Pola milijarde dolara dobila je Hrvatska preko Svjetske banke za "borbu protiv koronavirusa" u lipnju ove godine. Mi se uopće ne borimo protiv virusa kojeg 99 posto ljudi ionako prohoda. Mi se borimo protiv gobalističke bagre koja uskoro ponovno zasjedaa u Davosu sa svojim Velikim resetom.

TH
thirtysix
17:32 11.12.2020.

Predsjednik vlade opet anemičan,nema snage za odluku kakva god bila,jedino provodi briselske naputke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije