Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik RS osudio čin

Opljačkana katolička crkva u Šurkovcu (BiH), lopovi ukrali križ i zlatne pehare

Goran Stanzl/PIXSELL
11.02.2021.
u 14:59

Crkva je poznata kao mjesto hodočašća na kojega vjernici odlaze moleći se za ozdravljenje

Katolička crkva u župi Šurkovac kod Ljubije u Bosni i Hercegovini opljačkana je u srijedu navečer, a počinitelj za kojim policija traga pritom je odnio križ i zlatne pehare za vino.

Glasnogovornica Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević kazala je kako su dojavu o provali u crkvu u mjestu Volar dobili u srijedu u večernjim satima. Policijskim je očevidom utvrđeno kako je za sada neidentificirani počinitelj razbio prozor na objektu te nakon toga ukrao križ, pehare i još neke manje predmete.

- Ovo je kazneno djelo registrirano kao teška krađa i za počiniteljem se traga - kazala je Alendarević.

Iz policije su poručili kako će materijalna šteta nastala počinjenjem ovog kaznenog djela biti naknadno utvrđena.
Ovu vijest sa žaljenjem je primio dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković. On je oštro osudio nedjelo te pozvao sve građane na mir i suživot.

- Ovakvi, naoko sitni događaji mogli bi negativno utjecati na povratak i opstojnost župa. Povratnici bi se mogli deprimirati i pomisliti da, ako se provaljuje u crkve, što će onda tek biti od njihovih kuća. Stoga od nadležnih institucija zahtijevam da hitno ispitaju sve okolnosti događaja, pronađu počinitelje i adekvatno ih kazne - poručio je Jerković.

Župa Šurkovac u sastavu je Banjolučke biskupije, a poznata je i kao mjesto hodočašća na kojega vjernici odlaze moleći se za ozdravljenje.

Ključne riječi

Komentara 8

MI
misho32
18:55 11.02.2021.

objavite podatke koliko se je od 200 tisuća prognanih Hrvata iz RS vratilo u Posavinu , koliko im je kuća obnovljeno i je li uživaju privilegije kao pobunjeni Srbi u Hrvatskoj , kojima su obnovljene kuće , uživaju hrvatske penzijeije ,uživaju specijalna srpska stanarska prava , a evo najnovije traže i status branitelja.

Avatar Ričard
Ričard
16:00 11.02.2021.

Bude to Dodik poklonio Papi kad posjeti Bosnuponosnu

GL
glog
16:36 11.02.2021.

To je djelo pravih Rvatina idu u crkve mole se Bogu a poslije ukradu i Isusa sa križa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije