Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA PRESUDA Obrana tvrdi da je to ubojstvo na mah, ŽDO uvjerava da je riječ o pomno planiranom, teškom ubojstvu

Razbio mobitel kad ga je policija locirala

31.03.2009.
u 00:41

ZAGREB - Stjepan Ščančar bio je bitno smanjeno uračunljiv. Duže je vrijeme kumulirao negativnu energiju prema Aniti. Ako je i vidio slike odnosa svoje djevojke Ivane B. s Anitom, to je na njega djelovalo provokativno - kazala je jučer psihijatrijska vještakinja Ivana Peko Čović na velikogoričkom Županijskom sudu u postupku protiv Stjepana Ščančara (26), grobara optuženog za ubojstvo susjede Anite Kulaš (16) iz Lukarišća.

Riječ je o ponovljenom suđenju jer Ščančarova uračunljivost nije bila točno određena u presudi kojom je osuđen na 27 godina zatvora. ŽDO je uvjeren da je riječ o pomno planiranom zločinu, dok obrana ustraje na tome da je to bilo ubojstvo na mah.

Prema optužnici, Anitu je u noći na 4. listopada 2006. godine odveo u groblje u Cerju, gdje ju je udavio rukama i vezicama za cipele jer mu se petljala u vezu. Bacio ju je u prije iskopan grob predviđen za sutrašnji pokop. Bagerist koji je kopao raku tvrdi da je Ščančar zahtijevao da taj grob “bude malo dublji“. Anita je pronađena pola metra ispod uobičajene dubine.

- Pokupio sam Anitu kad se vraćala kući iz Sesveta, gdje je bila s Ivanom na praksi. Otišli smo do mene, a onda u jednu pizzeriju na piće. Pričali smo o njezinu uplitanju u moju vezu. Oko 23.30 otišli smo na groblje. Rekla je da se boji mraka, ali je izašla iz automobila, dala mi joint, a kako sam bio pijan, jako me “maznulo”. Tad mi je pokazala fotografije njih dvije gole te slike u mobitelu. Pohrvali smo se i primio sam je za vrat dok se nije prestala opirati. Odvukao sam je 20-ak metara dalje do groba i ubacio - kazao je Ščančar sucu Perici Rosandiću u svojoj obrani.

Nikada najbolje prijateljice nije pitao je li istina da ljubuju jer ga je bilo sram. Iako svjedoci tvrde da Anitin mobitel nije ni imao kameru kojom bi mogla slikati, on tvrdi suprotno. Fotografije je zapalio, a mobitel mu je trebao kako bi slao poruke njezinoj obitelji i prijateljima da je sve u redu. Kada je saznao da je policija locirala mobitel, razbio ga je čekićem. Anitine je vozio i na policiju da prijave nestanak jer je, kaže, čovjek s dobrom dušom. Osim toga, čak je s prijateljima tražio Anitino tijelo po Martin Bregu, prema uputama vidovnjaka.


Slikale smo se mojim mobitelom, a nekad nas je sestra slikala

Kajem se. Radije bih bio na njenom mjestu - rekao je u završnoj riječi S. Ščančar. Anitina majka na njegov pokušaj isprike kratko mu je poručila: - Uništio si jednu lijepu mladost. Tvoja ti ne vrijedi jer živa trune! Bivša Ščančareva djevojka Ivana B. (20) nije ga u sudnici ni pogledala: - Anitin mobitel sony ericsson nema kameru. Znam to jer sam joj ga ja kupila za krizmu. Nas smo se dvije znale slikati mojim mobitelom, a često bi nas slikala i moja sestra. Vještakinja je jučer ponovila da je Ščančar osoba skromnih intelektualnih sposobnosti sa shizoidnim i narcističkim obilježjima ličnosti. Nema potrebu za bliskijim odnosom s drugima, izolira se i nepovjerljiv je. Emotivno je hladan, prenaglašeno senzibilan i povredljiv te teško kontrolira agresivnost.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije