Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavio na fejsu

Gradonačelnik Vrgorca otpustio višak radnika i od njihovih ureda proširio vrtić

Ante Pranić - gradonačelnik Vrgorca
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.11.2018.
u 08:26

Pranić je i prije par mjeseci prozivan od strane jednog otpuštenog radnika iz gradske uprave. Otkaz je dobio jer je navodno 'više sjedio na kavama, nego bio na radnom mjestu'

Gradonačelnik Vrgorca, Mostovac Ante Pranić, objavom na Facebooku pohvalio se kako je Grad zakonito otpustio višak radnika iz administracije, a viškom novca koji su uštedjeli upravo zbog tih otkaza proširili su vrtić.  

– Kad su nam građani dali povjerenje, dočekao nas je kaos u dječjem vrtiću. Nismo imali pedagoga ili stručne osobe, ali imali smo višak administracije. Uveli smo red. Sada nemamo administraciju zbog racionalizacije, ali imamo stručno osoblje za djecu. Prozivani smo godinu dana da smo protuzakonito otpustili višak djelatnika iz administracije koji su inače zaposleni protivno Pedagoškom standardu. Danas je došla sudska presuda za jedno administrativno radno mjesto koje smo ukinuli. Sud kaže da smo sve proveli po zakonu. Nakon racionalizacije administrativnih mjesta, razbili smo i spojili sve urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece – napisao je Pranić.

Pranić je i prije nekoliko mjeseci prozivan od strane jednog otpuštenog radnika iz gradske uprave. Otkaz je dobio jer je navodno 'više sjedio na kavama, nego bio na radnom mjestu', a nakon što je tužio Grad, tužbu je izgubio. 

"Danas smo dobili još jedan ishod tužbe u našu korist u kojoj nas je tužio bivši zaposlenik radi otkazivanja ugovora o radu. Jednostavno, zaposlenik u jednoj gradskoj ustanovi više je bio na kavama nego na radnom mjestu. To nismo tolerirali i na sudu smo dokazali zakonitost otkazivanja ugovora o radu", napisao je tada gradonačelnik Vrgorca.

>> Pogledajte kako je izgledao izlazak Ivice Todorića iz Remetinca


 
Ključne riječi

Komentara 37

PR
propalismoFranjoskroz
08:47 21.11.2018.

evo kako bi mogla izgledati Hrvatska bez Hdza i Sdpa!!!!

Avatar Članska iskaznica
Članska iskaznica
08:58 21.11.2018.

Bome je hrabar kad se dira u mafiju, jadan ti je što će mu sve podmetnuti samo da ga maknu

Avatar gordi
gordi
09:36 21.11.2018.

neznam da li Vrgorac može biti grad ali ovom čovjeku svaka čast...trebao bi se kandidirat za premjera i mislim da bi dobio 70 posto glasova Hrvatskih birača....ostalih trideset posto su uhljebi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije