Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI INCIDENT

Razbijen automobil ravnatelja škole iz Vukovara, SDSS: 'Ovo je jasna poruka'

Foto: Branimir Bradarić
1/2
07.03.2021.
u 16:33

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar kazao je kako su u protekle dvije godine intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru te da za tako nešto nema opravdanja

U noći subota na nedjelja, poslije ponoći, nepoznati počinitelj ili više njih su oštetili osobno vozilo Đorđa Lukića, ravnatelja Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara. S komadom drveta razbijeno mu je stražnje staklo na automobilu koje se nalazilo parkirano ispred obiteljske kuće gdje živi s obitelji.

Tim povodom danas je u središnjici SDSS-a u Vukovaru održana konferencija za novinare sa koje se saborska zastupnica Dragana Jeckov poručila kako se radi o jasnoj poruci Lukiću poslije svih događanja u školi nakon nedavne tučnjave učenika koja se dogodila u okolici škole.  

- Vukovar i okolica moraju biti mjesto nulte tolerancije na nasilje jer ako oni postanu svakodnevica i dozvole se napadi na djecu i imovinu pripadnika srpske nacionalnosti postavlja pitanje što će biti sutra, rekla je Jeckov najavljujući kako će i od MUP-a zatražiti određena pojašnjenja i smjernice što učiniti da se ovakvi događaji zaustave.

Istaknula je kako velika većina Vukovaraca želi da se normalno živi ali i da je ovo sumorna svakodnevica kada se govori o napadima na imovinu i pojedince iz srpske zajednice. Kazala je i kako od nadležnih očekuje da se brzo pronađu počinitelji te da učine sve da se zaustavi ova eskalacija sukoba kojoj svjedočimo nekoliko godina.  

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar kazao je kako su u protekle dvije godine intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru te da za tako nešto nema opravdanja.

- Ovaj napad bio je direktni napad na njega ali i jasna poruka njemu kao ravnatelju škole. Poslije svega bojimo se što se može već sutra dogoditi, istakao je Kolar.   

Podsjetio je kako se radi prije svega o čovjeku, prosvjetnom i sportskom radniku te postavio pitanje kome smetaju njegovi uspjesi kao i uspjesi učenika iz njegove škole.

Predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić poručio je kako se Srbi u Vukovaru osjećaju nesigurno, da žive u strahu, a da to pokazuje ne samo ovaj događaj nego i napadi na učenike srpske nacionalnosti kada idu u školu. Kazao je i kako je broj napada na građane srpske nacionalnosti puno veći nego što policija ima zabilježeno jer mnogi od njih te napade ne prijavljuju policiji. 

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
17:07 07.03.2021.

Prvo pohapsite sve ratne zlocince koji su sudjelovali u zlocinima na srpskoj strani, a koji slobodno secu Vukovarom i smiju se svojim zrtvama u lice, pa onda pricajte o nultoj toleranciji na nasilje

BB
branimir.bauer.9
17:17 07.03.2021.

Zašto Srbi inzistiraju na posbenim školama? Pridonosi li to zbližavanju generacija?

Avatar MK3
MK3
16:54 07.03.2021.

A kakva je to poruka? ...za sada je to vandalizam - neznam kakvoj "manjini" taj auto pripada. Bunjevce odvajati od hrvatsjog Naroda je napad na manjini i to od strane Republike Srbije - a ova akcija paravana samo da se to prikrije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije