Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozlijedio mu glavu

Razbijao maljem župni dvor, molio se pa križem napao policajca

policija
Ivo Čagalj/Pixsell
18.07.2013.
u 21:21

Dvojica policajaca zatekli su u dvorištu ispred župnog ureda muškarca koji se na njih okomio prilikom pokušaja legitimiranja. Drugi muškarac dao se u bijeg, ali je ubrzo uhićen

Splitske policajce napao je i lakše ozlijedio muškarac ispred župnog ureda u Arbaniji na Čiovu kod Trogira. Kako priopćava policija, njihovi službenici otišli su jučer oko 13 sati na intervenciju nakon dojave da nepoznate osobe oštećuju župni ured. Dolaskom na mjesto događaja, dvojica policajaca zatekli su u dvorištu ispred župnog ureda muškarca koji se na njih okomio prilikom pokušaja legitimiranja. Drugi muškarac dao se u bijeg, ali je ubrzo uhićen. Obojica su privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, gdje je utvrđeno da se radi o 37-godišnjaku iz Splita i 24-godišnjaku iz Kaštela.

24sata pak piše da su muškarci prije privođenja poharali župni dvor crkve Svetog Križa. Goli do pasa preskočili su zid župnog ureda u kojem boravi veća skupina mladih dominikanaca pristiglih na kongres. Stariji je ubrzo maljem počeo razbijati vrata župnog dvora te kolica za prijevoz mrtvačkog sanduka.

- Popravljamo, popravljamo. Dogovorili smo se sa župnikom - odgovorio je rušitelj na upite šokiranih dominikanaca koji su otišli probuditi župnika, no niti on nije mogao učiniti mnogo. Tada je Don Stipe Žuro pozvao policajce. Policija je Splićanina zatekla u poharanom vrtu gdje je klečao i molio se pred kipom djevice Marije.

Muškarac je tada uzeo 30 centimetara dugi križ i napao policajce. Jednog je udario križem po glavi iz koje je obilato šiknula krv. Unatoč ozljedi on se s kolegom bacio na napadača te ga uz pomoć trećeg policajca savladao. Napadač je policiji, napominje 24sata, poznat otprije, a 24-godišnjaka su pustili kući jer je ustanovljeno da nije počinio kazneno djelo.

>>Maskirani napadači ga 'izgurali' sa ceste i ranili u butinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije