Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Ravnateljica srednje škole krivotvorila ocjene kako bi upisala učenike u prvi razred

imenik
Sanjin Strukić/PIXSELL
16.12.2014.
u 18:19

Iz dosjea učenika uzela je prijavnice i za troje učenika vlastoručno upisala veće ocjene iz pojedinih predmeta u osmom razredu osnovne škole.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv tri hrvatske državljanke rođene 1966., 1974. i 1982. godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, računalnog krivotvorenja i poticanja na krivotvorenje.

Prvookrivljenu ravnateljicu srednje škole tereti se da je od srpnja do rujna 2012. godine u prvi razred upisala šest učenika koji nisu ostvarili bodovni prag za upis. Kako bi prikrila nezakonit upis, iz dosjea učenika uzela je prijavnice i za troje učenika vlastoručno upisala veće ocjene iz pojedinih predmeta u osmom  razredu osnovne škole, dok je od drugookrivljene pedagoginje zatražila da to učini i za preostalu trojicu učenika.

Ravnateljicu se tereti i da je zatražila od trećeokrivljene profesorice informatike da izbriše dio tonskog  zapisa sjednice školskog odbora s diktafona i CD-a. Profesorica ju je poslušala.

>>I roditelji i nastavnici nezadovoljni: Vratite đacima ocjene!

>>Zbog lažnih diploma deset vozača Autotroleja pred otkazom

Komentara 2

JU
jujo
09:32 18.12.2014.

Svinje se bolje ponasaju nego te profesorice. Sram ih i stid bilo. Fujjjjjj.

KA
kafka
21:42 19.12.2014.

I nikome ništa.!!! . . . . . . . . . Uobičajena 'kultura' korupcije i nemorala.!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije