Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

Ravnateljica pulske bolnice opisala simptome: Sve više zaraženih ima trbušne tegobe

Irena Hrstić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
10.07.2020.
u 08:31

Ravnateljica pulske Opće bolnice kazala je kako su ispitani svi kontakti liječnika kod kojeg se pokazala zaraza te da virus nije ušao u bolnicu.

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić ustvrdila je kako je epidemiološka situacija pod kontrolom nakon što se doznalo da je među devet novozaraženih koronavirusom u Istri i kirurg iz pulske Opće bolnice koji nije zaražen u bolnici nego u privatnom kontaktu izvan bolnice. 

– Dnevno imamo 2-5 oboljelih. Činjenica je da moramo malo bolje staviti kontakte pod kontrolu – dodaje te ističe da virus nije "ušao" u bolnicu. 

Kako navodi, kada bi se reklo da je ušao u bolnicu, onda bi to značilo da je "zarazio barem pola bolnice", a toga nije bilo u ovome slučaju. 

– Istina je da imamo djelatnika koji je obolio od koronavirusa. Bitno je da njegova zaraza ne potječe iz same bolnice – izjavila je ravnateljica, piše HRT. 

Kod novih slučajeva oboljelih zamijetili su razvoj trbušnih smetnji. 

– Činjenica je da se u određenom trenutku javlja i određeni kašalj, ali ne onakav kao što je bilo prije. Ono što razlikuje virusnu bolest jednu od druge jest epidemiološka anamneza, naglasila je Hrstić i ustvrdila: – U pitanju su blaži simptomi, a ono u čemu je razlika i što je zanimljivo u odnosu na početak same epidemije jest to što su primarne tegobe, barem koliko smo mi primijetili kod bolesnika, vezane više za probavne smetnje. Imamo manje simptoma upale pluća i više trbušnih tegoba 

Liječnik kod kojeg je potvrđen koronavirus, po pojavi prvih simptoma u nedjelju navečer javio se liječniku, testiran je i postavljena je sumnja na COVID-19. Ravnateljica Hrstić izjavila je kako su vrlo brzo ispitani njegovi kontakti, dok su osobe koje su karakterizirane kao kritično rizične uklonjene s pozicije zdravstvenog sustava. 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
10:28 10.07.2020.

Vrijeme je da se uozbilji provođenje potrebnih mjera, svi moramo biti odgovorniji i pažljiviji ako želimo što manje oboljelih.

PA
pappmisi
14:10 10.07.2020.

Alo !! Zbog ovakvih vjesti i pogorsanja situacije sa Korona virusom Madjarska ce zatvoriti granice prema Hrvatskoj ili nece dopustiti da se letuje u Hrvatskoj !!

Avatar vratar1
vratar1
08:48 10.07.2020.

jadni prehlađeni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije