Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod mjerama opreza

Ravnatelja iz Zagreba sumnjiče za zlostavljanje: Prijetio radnici, davao nemoguće zadatke, govorio kako da se oblači...

Ilustracija zlostavljanja žene
Davor Puklavec/PIXSELL
24.02.2021.
u 09:46

Ravnatelj ustanove u Zagrebu zlostavljao zaposlenicu: Tražio da se odijeva po njegovoj volji, davao nemoguće zadatke i prijetio

U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu ispitan je 49-godišnjak osumnjičen da je počinio kazneno djelo zlostavljanja na radu i prijetnje. Naime riječ je o ravnatelju jedne ustanove u Zagrebu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje jednog kaznenog djela zlostavljanje na radu iz članka 133. stavak 1. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 1. i 3. KZ-a te jednog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a, priopćili su iz DORH-a

Naime, kako stoji u priopćenju postoji osnovana sumnja da je okrivljenik, kao ravnatelj jedne ustanove, od polovice 2019. godine do 11. veljače 2021. u prostorijama te ustanove u Zagrebu, zaposlenicu te ustanove, pristajući ugroziti njeno psihofizičko zdravlje, učestalo bez opravdanog razloga kritizirao, zabranjivao joj usavršavanje, branio napuštanje prostorija ustanove i kažnjavao za kašnjenje s pauze.

Osnovano se sumnja da joj je govorio neprimjerene riječi i tražio od nje određeno odijevanje, kao i da ju je premjestio u drugu zgradu u kojoj nije imala radni stol ni ormar, a potom joj je zadavao zadatke koje nije bilo moguće obaviti jer joj nisu bili dostupni potrebni podaci, te joj je davao neprimjerene rokove za obavljanje zadataka.

"Opisano osumnjičenikovo postupanje, kao i prijetnje koje joj je upućivao, izazvalo je kod oštećene zaposlenice osjećaj straha i bojazni za njen život te joj je narušilo zdravlje. Osnovano se sumnja i da je kao ravnatelj te ustanove jednoj djelatnici te ustanove tijekom 2020. godine uputio prijeteće riječi koje su kod nje izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za njenu sigurnost i sigurnost njene obitelji.

Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je okrivljeniku mjere opreza iz članka 98. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku, i to zabranu posjećivanja određenog mjesta, zabranu približavanja određenoj osobi i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s određenom osobom te mjeru zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti", stoji u priopćenju. 

Komentara 8

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
16:53 24.02.2021.

Balkan je to...

BU
Bubreg2020
10:49 24.02.2021.

Sjećam se napada na crkvu i njene škole, sirotišta i bolnice. Zlostavljanje, zlostavljanje, zlostavljanje.... Treba pobit, pozatvarat, rastjerati...tako su govorili drugovi. A što ćemo sad? Godinama su u državnim školama predavali čobani s kupljenom diplomom. Seksualni predatori operiraju od osnovnih škola do akademija. Pa što sad drugovi? Oćemo li praviti kampanju protiv državnih škola i stigmatizirati učitelje kao što smo isti i.popovima radili!?

TK
tkoznaa
10:02 24.02.2021.

Meni ovdje nije ništa jasno. Treba dati ravnateljima mogućnost stegovnog kažnjavanha i kada Rješenje bude pravomoćno izvolite se žaliti pa do suda, do suda! Ovako niti si piškila niti kakila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije