Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi marof

Oglasio se ravnatelj škole u kojoj su učenice optužile nastavnika za spolno uznemiravanje

Foto: Google Street View
04.06.2019.
u 16:38

Supruga nastavnika informatike u toj istoj školi radi kao pedagoginja

Ravnatelj OŠ Novi Marof Anđelko Bošnjak tvrdi da je škola reagirala na vrijeme nakon što su se učenice petog razreda požalile na nastavnika informatike koji ih je, kako tvrde, neprimjereno dirao po rukama, nogama, stražnjici...

Kako piše aktualno.hr, ravnatelju je 21. svibnja poslije radnog vremena došla učiteljica koja ga je ukratko obavijestila da se dvije učenice žale na učitelja informatike da ih seksualno uznemirava. Supruga nastavnika informatike u toj istoj školi radi kao pedagoginja. Idući dan u školu je na razgovor došlo troje roditelja pred kojima je ravnatelj nazvao policiju. Roditelji su odbili razgovor s nastavnikom. Ravnatelj kaže da je tog dana u školu pozvao pravnicu koja je i predstavnica djelatnika u Školskom odboru, prozvanog nastavnika, psihologinju i ravnateljicu Centra za socijalnu skrb.

- Svi su upoznati s pritužbama, odnosno problemom, na što je kolega iz informatike rekao da je šokiran i da ne zna što da radi, a ja sam mu rekao da više ne može ići u razred. Nakon tog razgovora on više nije ušao u učionicu i nije održao ni jedan sat - rekao je ravnatelj.

Istog dana o svemu je telefonski obaviješteno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prenosi ravnateljeve riječi aktualno.hr. Nastavnik koji je jedno vrijeme bio i ravnatelj škole, još je na bolovanju, kao i pedagoginja koja nije sudjelovala u razgovorima s djevojčicama i roditeljima.

Komentara 5

DU
Deleted user
19:29 04.06.2019.

Dragi naš Beti Ivči, kako se usuđuješ izvješćivati o pedofili u osnovnoj školi?! Pa nije ti škola Katolička crkva da po njoj možeš raspaliti iz svih oružja i za to pobrati lovorike. MInistarska giospoja Divjak dr. Blažica osobno će se pažaliti tvom uredniku zbog rušenja ugleda škole. To ti je gotova stvar.

LA
larala
07:45 05.06.2019.

meni još uvijek nije jasno, ako je sve to istina, zašto te curice i njihovi roditelji nisu reagirali ranije već na samom kraju godine ....kao što tvrde problem postoji od početka 2. polugodišta ako ne i ranije.

HE
herojulice
17:29 04.06.2019.

Dizati tužbe protiv njega, žene, ravnatelja i države. Svi su jednako krivi. Ovaj zbog radnje a svi ostali zbog zataškavanja i nerada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije