Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraćeni u Srbiju

Ravnatelj policije: Zaustavljen je kombi s 11 vojnih osoba, nisu najavili posjet

Nikola Milina
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
07.09.2019.
u 15:08

Ponovio je kako izaslanici Vojske Srbije nisu imali uvjete za ulazak u Hrvatsku jer službena putovanja dužnosnika moraju biti najavljena te da postoje propisi koji objašnjavaju kako se to radi

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u subotu kako dolazak izaslanstva vojske Srbije u Hrvatsku nije bio službeno najavljen, te im je zbog toga granična policija onemogućila ulazak u zemlju.

"Imam informacije da je zaustavljen kombi s ukupno 11 osoba, radilo se o vojnim osobama, koje su imale vojne odore u vozilu, ali mi nismo imali službenu najavu njihova dolaska u Hrvatsku, a temeljem Zakona o nadzoru državne granice njima je ulaz onemogućen. Policija na Bajakovu nije imala njihovu najavu", rekao je Milina novinarima na obilježavanju 29. godišnjice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko.  

Ponovio je kako izaslanici Vojske Srbije nisu imali uvjete za ulazak u Hrvatsku jer službena putovanja dužnosnika moraju biti najavljena te da postoje propisi koji objašnjavaju kako se to radi.

U slučaju Škaro, policija djelovala profesionalno 

Komentirajući slučaj Škaro, odnosno navode o sumnjama u curenje informacija iz policije, Milina je naglasio kako su policajci djelovali profesionalno.

"Policijski službenici profesionalno su odradili kriminalističko istraživanje, ne postoje nikakve indicije da je bilo propusta, po svim informacijama s kojima sada raspolažem ne postoje indicije da je iz policijskog sustava bilo curenja informacija, raspisana je potraga za Damirom Škarom, on je priveden i nalazi se u istražnom zatvoru", poručio je Milina.

Dodao je da ako postoje takve informacije o pojedinom slučaju onda se provode kriminalistička istraživanja te se prijavljuju policijski službenici.

"Profesionalno se radilo po tom predmetu, a rezultat toga je da je osumnjičeni u istražnom zatvoru", naglasio je Milina.

Video: Vlasnik kafića u Uzdolju kraj Knina o napadu

Ključne riječi

Komentara 123

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
14:24 07.09.2019.

Treba uvesti vize za Srbiju.

ZB
Zoki-Bijela
14:21 07.09.2019.

Samo tjeraj sto dalje..

Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
14:20 07.09.2019.

Izgleda da im nije bilo dovoljno '90-ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije