Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U BIOGRADU

Ravnatelj pod istragom DORH-a zbog utaje novca doniranog za liječenje bolesnog dječaka

Srednja škola Biograd
Foto: Biograd na moru
07.02.2020.
u 17:43

Otac 12-godišnjeg dječaka Marko Kulaš potvrdio je za medije kako novac nikad nije stigao, no navodi kako je sretan što mu je sin sad zdrav, a epizodu s novcem želi što prije zaboraviti.

Rvnatelj Srednje škole Biograd Ivica Kero pod istragom je DORH-a zbog sumnje u pronevjeru.

Neslužbeno, sumnja se da je bivši vjeroučitelj utajio novac namijenjen liječenju 12-godišnjeg dječaka Karla Kulaša koji godinama boluje od tumora na mozgu, doznaje Novi radio, prenosi eZadar. 

Na njihovo pitanje sumnjiči li se ravnatelj Kero za pronevjeru, glasnogovornica Ivana Grbin odgovara: - Naime, riječ je o oko 5 i pol tisuća kuna koje su koncem 2016. godine u humanitarnoj akciji prikupljali profesori i učenici biogradske Srednje škole kako bi pomogli dječaku da ode na skupu operaciju mozga u Francusku. Dječak je uspješno operiran, ali novac nažalost, nikada nije stigao do obitelji Kulaš. 

Otac 12-godišnjeg dječaka Marko Kulaš potvrdio je za medije kako novac nikad nije stigao, no navodi kako je sretan što mu je sin sad zdrav, a epizodu s novcem želi što prije zaboraviti. 

Ravnatelj pak odbacuje optužbe i tvrdi da je žrtva hajke nekolicine nezadovoljnih profesora koji traže dlaku u jajetu. No, priznao je kako je novac bio kod njega 3 godine i 3 mjeseca, točnije tvrdi da je bio neraspoređen u računovodstvu ali ga, kaže, od previše posla nije stigao predati obitelji Kulaš. Naime, u doba kada je humanitarna akcija završena, dječak je već bio otputovao u Francusku, pa, kaže, nije znao kud s novcem. 

Baš u vrijeme kada je DORH počeo češljati poslovanje škole, ravnatelj je novac prebacio na račun jedne udruge za potrebite na području Zadarske županije. 47 godišnji ravnatelj, koji je u međuvremenu izgubio status vjeroučitelja jer se po drugi put oženio, trenutno je usred drugog petogodišnjeg mandata, piše eZadar.

Komentara 3

Avatar __MAX__
__MAX__
17:58 07.02.2020.

Gdje je mucka sa novcem tu je i HDZ. Provjerite i vidjet cete da je doticni kriminalac pripadnik ove zlocinacke sekte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije