Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječak ostaje u bolnici

Ravnatelj Klaićeve: Sumnjamo da su dječaku davali lijekove za smirenje

Goran Roić
Marko Lukunic/PIXSELL
07.07.2019.
u 16:04

Iz Klaićeve su nakon što su dječaku dijagnosticirane brojne ozljede obavijestili policiju koja provodi istragu

Stravičan slučaj iz Zagreba šokirao je javnost. U zagrebačku dječju bolnicu u Klaićevoj u subotu je doveden preplašen i pothranjen dvogodišnji dječak s brojnim ozljedama.

Dovela ga je susjeda koja je rekla da ga inače čuva 19-godišnja djevojka dok njegova majka radi. Iz Klaićeve su nakon što su dječaku dijagnosticirana nagnječenja i hematomi po cijelom tijelu, prijelom desne nadlaktice, stari prijelomi obje podlaktice te brojni ožiljci koji su vjerojatno nastali gašenjem opušaka obavijestili policiju.

Ravnatelj bolnice sumnja da su djetetu davali lijekove za smirenje.

- Zbrinuta je ozljeda, svježiji spiralni pijelom desne nadlaktice i naravno dijete je sad zaprimljeno na odjelu traumatologije, napravit će se dodatna obrada, bila je i klinička sumnja da se djetetu možda davalo nešto od lijekova za smirenje, naravno sve to treba još uvijek laboratorijska analiza utvrditi - rekao je te dodao da je dječak pothranjen, ali je dobro stanja i nije životno ugrožen.

- Vidjet ćemo daljnji tijek događaja i pretraga tako da će neko vrijeme biti na hospitalizaciji - rekao je Roić za vijesti.hr.

Dječak ostaje u bolnici do daljnjega, javlja HRT.

- Dijete će do daljnjega biti kod nas na Odjelu traumatologije. Naravno, policijska uprava će napraviti istragu, a tu je i Centar za socijalnu skrb da se rasvijetle okolnosti ozljeđivanja ovog malog djeteta. Postoje vrlo suspektni medicinski kriteriji kada mi posumnjamo na temelju vrste i dinamike nastanka ozljeda, da se ne radi "o normalnim ozljedama" nego da se radi o fizičkom zlostavljanju. S obzirom na višestruke ozljede različite starosti to je nama alarm da posumnjamo na fizičko zlostavljanje djeteta i naravno zbrinuli smo ozljede, ali isto tako obavijestili nadležne organe, rekao je za HRT ravnatelj Klinike prof.dr.Goran Roić. 
 

Komentara 21

Avatar MicroCube
MicroCube
13:16 07.07.2019.

"...suspektni medicinski kriteriji,,," ... i u svoj ovoj strahoti autor clanka ne potrudi se biti ...hm ... pismen? Dakle, u prijevodu, "sumnjivi medicinski kriteriji". Na što smo spali.

Avatar bokolo
bokolo
12:59 07.07.2019.

Neka institucije rade svoj posao

Avatar argus100
argus100
13:06 07.07.2019.

Kad ovako nešto pročitam, žao mi je što nisam krim istražitelj i. Rado bih sve ove sumnje na zlostavljanje, vrlo predano i temeljito rekonstruirao na osumnjičenim za ovaj zločin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije