Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadrovski iscrpljeni

Ravnatelj KBC-a Zagreb: 'Narod najbolje razumije kada ga se krsne po džepu'

Dr. Ante Ćorušić: KBC Zagreb trebao bi imati skuplje dijagnostičko-terapijske postupke
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
12.12.2020.
u 22:51

Mislim da je jedini način da se smanji broj umrlih da svi zajedno poštujemo mjere propisane od strane Vlade, rekao je

Među 31 europskom zemljom, Hrvatska je rekorder po broju aktivnih slučaja zaraze na 100 tisuća stanovnika, a zdravstveni nam je sustav već znatno opterećen. 

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić osvrnuo se na to koliko zdravstveni sustav ispašta. "U ovom trenutku pandemije više od 250 naših zaposlenika je raspoređeno u druge bolnicama, prvenstveno u Zagrebu, ali nešto je otišlo i u druge županije. Jednostavno moramo surađivati, ali polako osjećamo da smo i mi kadrovski iscrpljeni jer uz ovih 250, imamo oko 100 koji su pozitivni na koronavirus i oko 200 koji su u samoizolaciji. Ali još uvijek se dobro nosimo", rekao je za RTL

"Mi smo prema zahtjevu Ministarstva zdravstva popisali sve respiratore koje imamo, to je bilo 146 u travnju ove godine za vrijeme lockdowna. 31 smo posudili drugim bolnicama i treba ljudima reći da su respiratori vezani uglavnom za anesteziološke aparate, jedinice intenzivnog liječenja i nešto ih ima u sobama za buđenje nakon operacije. Prema tome, nama su sada uska grla postale jedinice intenzivnog liječenja jer jednostavno tamo gdje imate osam postelja s osam respiratora, sada je šest. Nastala je redukcija programa i nemoguće je to izbjeći", rekao je Ćorušić, zabrinut oko visokog broja preminulih od posljedica bolesti COVID-19.

VIDEO Velike gužve na testiranju u Zagrebu

"Zaista brojke nisu obećavajuće, one su realne. Hrvatska je tu gdje je. Mislim da je jedini način da se smanji broj umrlih da svi zajedno poštujemo mjere propisane od strane Vlade", izjavio je Ćorušić koji je optimističan oko najnovijih mjera. 

"Osobno mislim da će ove mjere dati rezultate, pogotovo redukcija posjetitelja u shopping centrima. Ono što je važno reći, mi se kao zajednica moramo držati mjera i ako kazne za prekršitelje budu strože. Narod najbolje razumije kada ga se krsne po džepu. Ja nisam epidemiolog i jesmo li zakasnili ili nismo, to pitajte ljude iz Stožera", rekao je Ćorušić i dodao: "Mjere nisu zakašnjele, samo ih se narod ne pridržava".

Komentara 19

MU
Mud
23:10 12.12.2020.

Koji bilmezi su u vrhušci ,nije ni čudo kakvo je stanje u zdravstvu.Katastrofa,zamisli da pedagozi,samo prepisuju batine ili kazne. Neki se iz 45’ makli nisu.Na kraju krajeva to više govori o vama,na vašu je sramotu!

MA
Maux
23:27 12.12.2020.

Narod najbolje razumije kad mu se govori iskreno ... a ne po potrebi da otvara i zatvara radna mjesta pred izbore sve super pobijedili koronu sad pak najgori ... sve po potrebi ... planiraju ograniciti putovanja i propusnice u vremenii kada su shopping centri otvoreni ... politicari i uhljebi koje su postavili najbolje razumiju kada izgube na izborima.

KU
kukuzel
23:59 12.12.2020.

A gdje ste Vi u ovoj prici doktore?Lako je pricati s te strane arene.A mozda ste Vi odabrani od Boga,a mi narod,moramo se diviti Vasim ponasanjem i izjavama.Zar Vi niste narod,ili ste zaboravili gdje ste bili,tko ste bili i stoo ste radili prije nego sto ste se uvalili u duboku fotelju nedostupne kancelarije?Sram Vas bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije