Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO ZOVAK

Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice podnio ostavku: 'Zadravec je najmanji problem'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
11.05.2021.
u 11:35

Ostajem predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a  i predsjednik Kirurškog društva, što sam zbog ove funkcije donekle i zanemario

Vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice u Zagrebu, dr. Mario Zovak podnio je ostavku u utorak i, iako oklijevajući, kazao nam da se ne namjerava kandidirati za ravnatelja ovog KBC-a na izborima u srpnju.

Samo nekoliko dana ranije Zovak je izjavio da ne želi nekom izjavom dati dojam da se promovira i time eventualno utjecati na skori izbor ravnatelja, iz čega se može zaključiti da je s tim izborom računao. No, danas je dao priopćenje o svojoj ostavci. 

– Pet godina se nosim s istim problemima. Dijana Zadravec najmanji je problem. Ostajem predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a  i predsjednik Kirurškog društva, što sam zbog ove funkcije donekle i zanemario – kazao nam je prof. Zovak. 

Pitali smo ministra Vilija Beroša je li Zovak morao odstupiti. 

– Njegova procjena. Ministru su ravnatelji u bolnicama odgovorni za funkcioniranje sustava, sadašnji i budući – kazao je Beroš.   

Zovak se i oglasio u povodu podnošenja ostavke, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti

"Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Od 2003. sudjelujem u radu ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik ravnatelja, zamjenik ravnatelja, savjetnik ravnatelja, ravnatelj i na kraju v. d. ravnatelja.

U svom sam radu, uz rad na Klinici za kirurgiju, čiji sam predstojnik od 2011., pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata, čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je, prema učinjenom, druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Prema prethodnom dogovoru s UV ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu. 
Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a s čvrstim mandatom.

Veliku zahvalu dugujem UV naše ustanove, na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Budućoj upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti."
 

VIDEO Prosvjed ispred Klinike za tumore

Komentara 37

JO
jorgen
11:39 11.05.2021.

Došao pritisak odozgo po zahtjevu psihopatkinje Zadravec.

NE
nemanatrag
12:51 11.05.2021.

Sestra nemilosrdnica...

DU
Deleted user
11:42 11.05.2021.

Novog ravnatelja će izabrati pošteno na natječaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije