Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoželjna djeca
Povratak na članak

Ravnatelj je ne želi: Odbio upisati učenicu s posebnim potrebama

Sestrinske veze: Jesenas je ravnatelj Stić zaposlio sestru Marije Lugarić koja je tada bila zamjenica ministra obrazovanja.

Komentari 6

BU
bunjevac9
17:32 21.02.2013.

" obrazovni program za to zanimanje za njezinu kćer preteško, pogotovo kemija, te im je preporučio gimnazijski program u Srednjoj školi Sesvete" otkad je kozmeticka teza od gimnazije?

VL
PR
pruđe
17:41 21.02.2013.

Ovo bi bilo aktuelno da je objavljeno, recimo, krajem rujna prošle godine, a ne sad, krajem veljače. Ne želim ulazit u to da li su djeca zadovoljavala uvjetima za upis, ali koliko god to možda ružno zvučalo, trebao je novinar ustanovit kakve su to posebne potrebe koja djeca imaju i da li škola može udovoljiti tim njihovim potrebama. To je škola sa dvije odvojene zgrade i nastava se odvija na tri kata. Mogu samo napomenuti, kao roditelj djeteta koje pohađa spomenutu školu, da bi bilo jako dobro kad bi svi ravnatelji barem upola vodili svoje škole kao g. Stić.

VL
PR
pruđe
18:27 21.02.2013.

Naravno da sam zahvalan što su mi djeca zdrava, ali ne prihvaćam tezu da su ta djeca diskriminirana zato što, recimo, u Prirodoslovnoj školi nema lifta. Treba vidjeti i kakve su učionice, da li su one prilagođene djeci s posebnim potrebama, najlakše je baciti kost i pustiti ljude da iskomentiraju članak, a novinar ga kasnije korigira. Ponavljam, novinar je trebao protegnuti nogice i vidjeti iz prve ruke o čemu se radi.

VL
PR
pruđe
18:58 21.02.2013.

odgovor bunjevcu Da, strukovni smjer za kozmetičarku je daleko teži program od općeg gimnazijskog smjera. Raspitajte se malo kakva je Prirodoslovna škola, kako se u njoj uči, ima li u njoj tučnjava, huliganskih ispada prema profesorima, smiju li đaci sve ono što je u masu drugih škola "normalno" ? Istražite šta je škola đacima ponudila i kakve su to zanimacije koje djecu interesiraju. To novinare ne zanima, a sad prije nego bilo šta od ovog provjerite bubajte minuse.

VL
ŽE
željka2254
19:43 21.02.2013.

ne znam o kakvim posebnim potrebama je riječ,ali ako je riječ o fizičkim nedostacima ne znam kako bi ta cura obavljala praksu kozmetičarkog smjera ni kako bi provodila dane koje ucenice kozmetičarskog smjera provode u sobi za masaže i slično,a da ne spominjem da se nastava održava u dvije zgrade na tri kata...ja sam završila tu školu i mogu vam sa sigurnošću reč da to šta Stić radi za svoje učenike nijedan ravnatelj ne radi,imaju kantinu,imaju glazbu pod odmorima,i izlazi se u susret svima,kome god je potrebno,a za to se samo trazi da se ponašamo ko normalni,pristojni mladi ljudi. Novinar koji je napisao ovaj članak podhitno bi trebao malo obić Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga.

VL
DO
dodex50
22:29 21.02.2013.

Ako ne postoje uvjeti za njezino pohađanje u toj školi nebi se trebala dizati tu neka prašina, i ne znam kako mogu jadno djete s posebnim potrebama slati u najteže srednje škole poput gimnazija ili Upravnog referenta u kojem se baš uče zakoni i pravo kao na pravnom fakultetu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.